сряда, 4 март
Здравословни ползи от бергамот
Кое за какво е полезно

Здравословни ползи от бергамот

0

Бергамот представлява непознат за нашите географски ширини цитрусов плод. Той расте на ниско дръвче, което цъфти през април. Зрелите му плодове се събират между ноември и март.

1

Цитрусови Плодове

Списък на материалите за Цитрусови Плодове. Намерете това, което търсите. Приятно сърфиране из най-четените публикации, класации и препоръки по темата Цитрусови Плодове.
 • Цитрусови Плодове - Храни, които лекуватХранене при проблеми

  Храни, които лекуват

  05.04.20140

  Защитени ли сте от настинки и грип? Лютите чушки, чесънът, джинджифилът, цитрусовите плодове и др. храни богати на витамин C, укрепват имунната ви система и предпазват от настинки.

 • Цитрусови Плодове - КумкуатПлодове

  Кумкуат

  25.03.20140

  Кумкуатът представлява многогодишно, вечнозелено цитрусово дръвче или храстче. Наименованието кумкуат на китайски език означава златен портокал. Кумкуат се използва в кулинарията и има много здравословни ползи

 • Цитрусови Плодове - Цитрусови плодовеПлодове

  Цитрусови плодове

  04.03.20140

  Цутрусовите плодове са една от най-полезните храни за човек. Видове цитрусови плодове - грейпфрут, мандарини, портокали, лимони, лайм, помело. Ползи и вреди на цитрусовите плодове.

 • Цитрусови Плодове - ГрейпфрутПлодове

  Грейпфрут

  01.03.201417

  Грейпфрутът е полезен за сърдечно-съдовата система. Сокът от грейпфрут елиминира запека, подобрява съня, успокоява нервите и премахва безсънието. Грейпфрутът съдържа малко калории и помага за отслабване.

 • Цитрусови Плодове - БергамотПлодове

  Бергамот

  26.02.20140

  Бергамот е малък цитрусов плод с противоречив произход. Сам по себе си бергамотът е кисел, а от неговата ароматна обвивка се извлича ароматно масло, с което се прави чай Ърл Грей. Ползи от бергамот.

 • Цитрусови Плодове - МандариниПлодове

  Мандарини

  26.02.20140

  Мандарините са цитрусов плод с изключително ценни хранителни предимства. Освен че са изключително полезни, мандарините крият и някои здравословни рискове. Състав и полезни свойства на мандарините.

 • Цитрусови Плодове - ПомелоПлодове

  Помело

  24.02.20144

  Често спрягат помелото за краля на цитрусовите плодове. Помелото има кръгла форма, като кората му е често доста дебела. Помело е най-богатият източник на витамин С.

 • Цитрусови Плодове - ПортокалиПлодове

  Портокали

  24.02.20144

  Съединения в цитрусовите плодове и в портокалите, наречени лимоноиди спомагат в борбата срещу някои видове рак. Портокалите са едни от най-консумираните плодове в света. Състав на портокалите. Ястия с портокали.

 • Цитрусови Плодове - Червените портокали удължават животаКое за какво е полезно

  Червените портокали удължават живота

  20.02.20140

  Червените портокали забавят процесите на стареене благодарение на високото ниво антиоксиданти, които съдържат. Тези плодове помагат и за стопяването на килограми.

 • Цитрусови Плодове - Ръката на БудаПлодове

  Ръката на Буда

  19.02.20140

  Ръката на Буда е екзотичен цитрусов плод, който притежава странна форма. Ръката на Буда е един от плодовете с най-причудлива форма. Готвене на Ръката на Буда.

Какво другите търсят

Теми и заръки на тема Цитрусови Плодове. Готвач.бг се стреми да въвежда постоянно разнообразни статии. Имаш предложение или критика към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да подобрим и разнообразим нашата рубрика. Готвач.бг - твоят сайт за готварски рецепти, правилно хранене. Цитрусови Плодове, препоръки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.