Моите коментари

Зори коментира:
Благодаря ви, че сте ги приготвили! Много се радвам, че са ви харесали. :)
Зори коментира:
Много мило Севдалина, благодаря! Поздрави :)
Зори коментира:
Фенелът се разделя на мъжки и женски. Ако ще го консумирате суров в салати е добре да използвате мъжки фенел – луковицата е доста по-дебела и закръглена. Тя е по-хрупкава и сочна и анасоновия вкус не е толкова натрапчив. Женския фенел е с по-издължена луковица и по-силен анасонов привкус. Той е много по-подходящ за термична обработка - за добавяне в яхнии, супи, за направата на пюрета. А за почистването на фенела - просто обелете по-старите люспи ако са поувехнали или пожълтели. Всичко останало също може да се консумира - стъблата, нарязани на тънко са много вкусни в супи и в салати. Листенцата също дават много свеж вкус на храната, аз лично не изхвърлям нищо от него.
Зори коментира:
Може, разбира се. Но така си запазват формата, а и аз обикновено правя по-голямо количество и замразявам, за да имам по всяко време под ръка.
Зори коментира:
Към рецептата имам една забележка - по-добре увеличете двойно продуктите, защото вкъщи много се хареса и всеки искаше да му се сипе допълнително. Но пък се готви много по-бързо от обикновеното зеле, така че приготвянето не отнема много време.
Зори коментира:
Супер, в сайта има страхотни неща - не само за дома, но и за детето, дори и ученически принадлежности!
Зори коментира:
Станислава, рецептата изглежда много апетитно, но си пропуснала ябълките в продуктите за салатата. Какво е количеството? Поздрави :)
Зори коментира:
Много се радвам :) !!! А и освен вкусно, цвеклото е и много полезно, а го има целогодишно!
Зори коментира:
Здравейте, Както е описано в самата рецепта "Пчелният мед и кравето масло се смесват с 1 пакетче ванилия", т.е. смесвате ги, докато сместа се хомогенизира. Взема се по лъжичка от нея и се смуче, докато се разтвори в устата. Има много приятен вкус, леко загрява.
Зори коментира:
И аз благодаря, много се радвам, че са ви харесали. :)
Зори коментира:
Благодаря, аз също много харесвам тази комбинация.Създава усещането за топлина и уют през студените зимни дни.
Зори коментира:
:) Благодаря, радвам се че рецептата ви е допаднала!
Зори коментира:
Благодаря, радвам се, че рецептата ви е допаднала! Поздрави :)
Зори коментира:
Содата за хляб е 1 кафена лъжичка. А за направата на глазурата се ползва 1 белтък, 150 г пудра захар и около 1 ч.л. лимонов сок.
Зори коментира:
Македонската плескавица се приготвя изцяло от говеждо месо. Гурманската плескавица е сръбска рецепта, и освен свинско и телешко (говеждо месо), може да се добави и биволско (т-н. на сръбски мешано мелено месо). Съотношението зависи от месото, от майстора и от вкусовите предпочитания. Поздрави :)
Зори коментира:
Каймата се приготвя от смляно свинско и телешко месо в съотношение 60:40.
Зори коментира:
Благодаря! Радвам се, че ви е харесало.