Коментарите на Йорданка Ковачева

  • Йорданка Ковачева коментира:Плодова Торта с Бишкоти и СметанаПлодова Торта с Бишкоти и Сметана22.04.2018Разкош!!!
  • Йорданка Ковачева коментира:Спагети с риба тон и сметанов сосСпагети с риба тон и сметанов сос21.04.2018Преди поднасяне поръсих спагетите със пармезан на прах, който не съм упоменала в продуктите, той е по желание .
  • Йорданка Ковачева коментира:Опашка от бик (Rabo de toro a la cordobesa)Опашка от бик (Rabo de toro a la cordobesa)20.04.2018Да, има много варианти за направата на тази гозба :) В оригиналния уж няма нито картофи, нито и гъби, но винаги може да се добавят, както аз в моят случай съм сложила гъбки.
  • Йорданка Ковачева коментира:Ябълков пай с ванилов кремЯбълков пай с ванилов крем16.04.2018Радвам се ,че ти харесва Ели :)
  • Йорданка Ковачева коментира:Мързеливи тулумбички на фурнаМързеливи тулумбички на фурна15.04.2018Здравейте :) Преди време се пробвах да направя такива "мързеливи " толумбички и да си призная изобщо не ми се получиха :( оттогава съм "скарана" с тях и само поглеждам и се облизвам на така добре изглеждащи като вашите. Много са апетитни, браво. Може би ще се пробвам с тях отново. Бих искала да ви помоля само малко по подробно да опишете какво се случва със сиропа. Изглежда като все едно рецептата е недовършена. Пише, че се смесват водата със захарта и дотам. Но варят ли се?Колко време? Аз при първият опит варих сиропа, за това питам. Но може пък това да е различен метод. И горещ или студен трябва да е сиропът при заливането? А толумбичките-топли или студени. Мисля, че това са ключови неща, за да е успешно приготвянето на рецептата. И колко време престояват в сиропа преди консумация? Предполагам една нощ или нещо такова..., но все пак да питам. Благодаря предварително....покажи още
  • Йорданка Ковачева коментира:Лесно Желе от КрушиЛесно Желе от Круши12.04.2018Да Криси.Благодаря ти! Очарована съм от нежната му ефирност и това, че можеш да похапваш на воля без да ти става тежко :) ;)
  • Йорданка Ковачева коментира:Пухкав Кекс с Круши и Прясно МлякоПухкав Кекс с Круши и Прясно Мляко08.04.2018Искате да кажете, че плодовете ще го притискат и няма да може да бухне ли? Не се притеснявайте, то тестото си намира път откъде да "мине"за да бухне. И все пак ако това ви тревожи, сложете ги на дъното и излейте сместта върху тях :) Аз съм ползвала много голяма форма за кекс (29 см. с дупка в средата) и затова стана тънък като цяло, но с по малка форма ще се вдигне и ще стане дебеличък. Тогава и времето за печене трябва да се увеличи....покажи още
  • Йорданка Ковачева коментира:Боядисани великденски яйца с перлена боя и фолиоБоядисани великденски яйца с перлена боя и фолио08.04.2018Тази година за пръв път боядисах яйца с перлена боя. Много лесно е и стават супер красиви! Аз повечето ги правих едноцветни, като след всеки цвят измивах и подсушвах ръкавиците. Чудесен метод!
  • Йорданка Ковачева коментира:Пухкав Кекс с Круши и Прясно МлякоПухкав Кекс с Круши и Прясно Мляко08.04.2018Благодаря :) В какъв смисъл заради плодовете да остане тестено? Плодовете нямат общо с тестото,а се слагат на парченца върху него, тъй че не се безпокойте, не биха направили кекса тестен, както виждате и от снимките - много си е пухкав;)...покажи още
  • Йорданка Ковачева коментира:Сос ГоргонзолаСос Горгонзола07.04.2018Забравила съм да напиша в продуктите Мед-1 ч.л..или на вкус. По принцип той е по желание, може и без него, но на горгонзолата чудесно си пасва и няма да сгрешите ако опитате :)
  • Йорданка Ковачева коментира:Ароматни и пухкави козунациАроматни и пухкави козунаци05.04.2018Благодаря :) Наистина е вкусотия;)
  • Йорданка Ковачева коментира:Празнична салата ФантазияПразнична салата Фантазия05.04.2018Страхотна салатка! Любима!
  • Йорданка Ковачева коментира:Великденска Мона (Mona de Pascua)Великденска Мона (Mona de Pascua)04.04.2018Ванче, качих снимки сега на разрязана Мона. Наистина е интересна рецептата, подобна е на нашият козунак, но има различна текстура и леко различен аромат благодарение на зехтина и портокаливият сок или вода (с портокалова вода си се прави автентичната Мона, но съм писала и сок, ако някой неможе да се сдобие с такава) Методът с "тестото -майка" аз го пробвам за пръв път и съм доволна. На тебе съм сигурна, че ще ти се получи даже много по- добре :)...покажи още
  • Йорданка Ковачева коментира:Пухкав козунак с плънка от бадемиПухкав козунак с плънка от бадеми31.03.2018Благодаря Марианка! :) Още не съм го опитала, защото чакам гости довечера и тогава ще го разрежем, ако успея ще снимам едно парче, да видим има ли конци;)
  • Йорданка Ковачева коментира:Пухкав козунак с плънка от бадемиПухкав козунак с плънка от бадеми31.03.2018И аз така :)) Но в случая си се бях отнесла някъде и го позабравих :)) Затова и в рецептата препоръчах да се слага алуминиево фолио отгоре ако тръгне да прегаря нещо (след 20-тата минута)
  • Йорданка Ковачева коментира:Пухкав козунак с плънка от бадемиПухкав козунак с плънка от бадеми31.03.2018Благодаря Ваня :) Похвала от такъв майстор като теб ме зарадва много! Малко го прегорих отгоре, защото се разсеях ,но нищо.;) Пробвай с мастиката, не се отразява на автентичния вкус на козунака, но придава допълнителна интересна нотка. Може и с узо или какъвто и да е анасонов ликьор....покажи още
  • Йорданка Ковачева коментира:Мини Сандвичи с Риба ТонМини Сандвичи с Риба Тон30.03.2018Мммм, риба тон, майонеза, царевица и лук- любима комбинация!! :)
  • Йорданка Ковачева коментира:Телешки Бифтек на СкараТелешки Бифтек на Скара24.03.2018Хахаха, ти ме разсмя Вили :)) Има нещо вярно, че в България още някои хора се мръщят на "кървавата "сърцевина на месото. Но и се радвам, че все повече започва да се приема и консумира така, защото това е единствения начин да му се насладиш истински, в противен случай получаваш безвкусна подметка в чинията :))Разбира се не е задължително да бъде прекалено кърваво, има си степени на изпичане, но винаги трябва да си е червеничко отвътре. Който не обича, не си поръчва такова месо мисля.. или просто някоя по- фина пържолка ще е по- подходяща за него....покажи още