Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Прекрасна декорация! Браво!!
Yordanka Kovacheva коментира:
Ами каймата къде е??
Yordanka Kovacheva коментира:
Задължително ще пробвам :) ,даже вече ми е добавена в "Любими " и мисля, че днес или утре ще я сготвя!! Прегръдки!
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотна идея!! Благодаря за вкусната рецепта!!
Yordanka Kovacheva коментира:
Уверявам ви, че е така! :) :) Прегръдки!
Yordanka Kovacheva коментира:
Любимо ястие! Аз добавих и малко ситно накълцани моркови и червена чушка, както и един стрък пресен чесън!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря!
Yordanka Kovacheva коментира:
В рецептата е писано, че може да се ползва желатин на лист или на прах. Двата вида се прилагат по съвсем различен начин. Този който е на лист наистина трябва да се сложи да престои в СТУДЕНА вода само за да се хидратира за няколко минути. Той леко набъбва и после трябва да се отцеди много добре от водата и да се сложи в горещия крем, където веднага се разтваря. За желатина на прах нещата стоят по друг начин и процедурата е както казвате вие. Но в рецептата може би са използвали желатин на листа.
Yordanka Kovacheva коментира:
Мдааа, всичко сме го измислили ние българите май!
Yordanka Kovacheva коментира:
Изобщо не е измислица рецептата, моля ви. Има малки неточности, но си е точно както трябва. Класическа тортия еспаньола е. Дали прилича на нашия пататник, това е друг въпрос. За да ви се получи добре тортията е важно как сте нарязали картофите и лука (трябва да са по -скоро на средно големи люспи, отколкото на дребни кубчета), да се пържи на по -слаб огън, както е упоменто в инструкциите и да се разбърква периодично, без да се стараете картофите да останат целички! Те даже е нормално да се поразпаднат и разкашкат малко, защото целта е отвътре тортията да е мекичка, а не с полупрепържени,, хрупкави или твърди картофи. Сложете солта в началото на пърженето, а не след това!! (Така подпомагате омекването на зеленчуците) Когато отцедите от зехтина и смесите с яйцата, объркайте много добре сместа и капнете само малко от зехтина в тигана преди преди да изсипете отново всичко в него.. Тук процеса е вече по-скоро запичане. На много слаб огън!! Ако искате, разбира се,може и да оставите вътрешността леко сурова и да се разтича, тогава работете на малко по-силен огън и внимавайте при обръщането. И да се разтече малко, няма нищо. Винаги с плоска чиния или капак, с диаметър по голям от този на тигана.
Yordanka Kovacheva коментира:
Много ни харесаха! Благодаря
Yordanka Kovacheva коментира:
Белият шоколад е 150 грама, по погрешка съм написала мл, за което се извинявам!!
Yordanka Kovacheva коментира:
И аз взех, че добавих още едно яйце, защото сместа беше много гъста и неможеше да се разбърка. Сега се пекат и изглеждат много добре, нямам търпение да ги пробвам. Благодаря!
Yordanka Kovacheva коментира:
Ммммм, чудесно става така с повечко чесънче. И аз заложих на класиката и не добавих мляко, но на този който е писал, че за него комбинация мляко с домати е "бъркоч",бих казала, че изобщо няма идея от готвене, защото дори най -известния на всички ни сос Болонесе се приготв също като накрая към доматите с каймата се прибавя мляко!! Чудесна рецепта!
Yordanka Kovacheva коментира:
Трябва наистина да си голям майстор, за да оплетеш такава красива питка!! Поздравления! Аз току що я направих, но изобщо неможах да я докарам по същия начин. При втасването, сърцето ми се обезформи и стана кръг (само едно успях да направя) и накрая си я оформих малко на "волна програма "