Много се радвам, че ви хареса :) Приготвя се бързичко и лесно ,така че няма да ви отнеме много време в почивния ден и ще се наслаждавате на вкусен и сочен, наситено шоколадов десерт :)
Благодаря :) Надявам се да ви хареса. Аз се пристрастих към вкуса му направо. Един съвет -използвайте чоризо иберико ако откриете на пазара, защото с него става истински разкош и вкусотия, понеже е с по -силен аромат. Но ако не обичате вкусът да е силен и интензивен -тогава ползвайте обикновенно чоризо или сложете по -малко количество от него. :)
5 бр сепия?? Има сепии големи колкото яйце, както и има сепии много по -големи от по 40-50 см. Мисля, че по -удачно би било да напишете грамажа. Благодаря.
Много ме зарадвахте :) И у дома се получи същото -изчезна толкова бързо, че единствено аромата му остана още дълго да ни опиянява;) И да, с лимонова коричка също става много хубаво. Поздрав и Хубави Великденски празници.
Е, вие сигурно се шегувате за 30-те секунди. Просто предполагам, че трябва да се измеси за кратко докато се получи гладко тесто и после да се остави да почине 15-20 мин може би, но не повече .
Здравейте. Мисля, че рецептата е доста неточна.25 грама брашно...... Предполагам е някаква грешка, ок.
Също така смятам, че тесто, в което има бакпулвер не трябва да се меси дълго. (При живата мая, колкото по -дълго месиш, толкова по -добре, но при химичните набухватели е точно обратното.)
Благодаря ,Ели :) И на мен ми е любимо и затова реших да го споделя. Незнам доколко успях да го докарам на вид този път, но ми се искаше да запаля хората да си го приготвят и да видят колко е лесно и вкусно. :)
От известно време тази рецепта ми стои в "Любими " и все и се каня;) Обаче проблемът ми е, че тук където живея немога да намеря грис, затова реших да помоля за помощ и съвет -някой знае ли дали грисът би могъл да се замести с нещо друго без да се губи автентичността на сладкиша? Благодаря.
Хубава идея, но всъщност ако не се замрази тази смес, за да заприлича на сладолед, леко охладена няма как ,според мен ,да прилича на крем, защото смесвайки 500 мл прясно мляко със два банана по -скоро би станало вид бананова кашичка, доста рядка, за да може да се нарече крем.
Иначе това е хубава идея за лек десерт :)
Моите коментари