Моите коментари

marcheva14 коментира:
Благодаря, момичета.! За първи път ги направих много са лесни, няма трудност никаква, а на всичкото отгоре са и много вкусни. Ще се радвам ,ако някоя от вас качи собствена снимка. За обяснения относно оформлението винаги съм готова да помогна, но има и клипове и ще се ориентирате как точно става, елементарно е.
marcheva14 коментира:
Не, не е задължително. Само отбелязах ,че всички сладкиши или торти както искате го наречете, приготвени с Дулсе Де лече са винаги хубави. Отбелязах и гласувах с 5, какво повече...С най-добро чувство бях. Защо винаги трябва да се подскача и да се изразява някакво неудоволствие...не знам.
marcheva14 коментира:
Всичко което има Дулсе де Лече е чудесно. Много харесвам такива рецепти. Пуснала съм една торта с него, ама вие не гледате, а тортата е превъзходна. Тук сладкиша е чудесен! Браво!
marcheva14 коментира:
Благодаря ти. Ще я приготвя и аз. Хареса ми.
marcheva14 коментира:
Ех, Моника, едно и също сме гледали, ммм..да, и аз щях да я правя , но нямах карфиол в момента и се отказах. Кажи как е на вкус, на снимката е чудесна.
marcheva14 коментира:
Илияна, на инфрачервения реотан би трябвало да стане, но предварително го загрей много силно за да хване само горната коричка, но бъди и много внимателна да не прегори. Сметаната задължително трябва да е животинска с висок процент масленост , 30-35% ще ти изброя сметаните които ползвам: President, Elle & Vire ,H Schlagsahne и на Pilos. Всяка една от тях става, даже и да е за готвене ти ще добавиш захар на вкус и готово. Има ги по магазините в големите вериги. Никога не ползвай сметана на Хопла, тя става само за украса на торта . Много добра е тази, H. Schlagsahne от Била е и на много добра цена от 1 80 лв, също и Pilos тя е от Лидл около 2 и нещо лв. Другите са френските. Пуснах го този крем Брюле, защото някъде бяхме коментирали как се прави и дали някой го е приготвял, съответно казах че имам рецепта, правя го но нямам снимка в момента за да го пусна, и набързо го забърках и сега го пускам.
marcheva14 коментира:
Сийче, купи една горелка и не се занасяй повече. Трябва си и ще ти върши страшна работа не само за този десерт. Колко струва....моята е елементарна и струваше около 50-55 лв, ама си купи и една туба с газ ,че бързо свърша. Тази рецепта е перфектна, силно я препоръчвам. При нея грешка не може да има.
marcheva14 коментира:
Ох, Теодора, Теодора, малко знаете за това ястие. Турско е и винаги се поднася направо от тигана и задължително яйцата трябва да са рохки, за да може да се топи залък хляб, турска традиция.. ...какво да обяснявам повече....
marcheva14 коментира:
Разкошна е , Весе, покани ме да хапна. Никой вкъщи не яде такова нещо, а аз толкова обичам. От мен хубаво червено вино.
marcheva14 коментира:
Ваня, не може да не си ползвала, просто не знаеш , че е бързодействаща - saf - instant френската по 11 г пликчето. Тя е за 1 кг брашно и аз я деля на четири , защото обичам малко мая да има в тестата. Винаги стават. Когато работя с 1 кг брашно слагам половин пликче.
marcheva14 коментира:
Добавям две снимки на хляб само с пармезан, като показвам и долната му страна за да се види колко добре е изпечен. Чудесен хляб - истински.
marcheva14 коментира:
Бени, разгледах всички рецепти, една единствена е с 500 г брашно и с 125 мл мляко , това е тази която си пуснала и всички са с по 300 брашно и 100 мл мляко или 500 г брашно на 250 мл мляко и съответно яйцата са в повече. Изгледах и клиповете в You Tube също са с по 300 брашно на 100 мл мляко. Нямах късмет с тези понички, но аз пак ще ги направя защото ме ядосаха, че са толкова елементарни , а аз нищо не направих. Не съм доволна. Това е. Благодаря, че ми ги показа. Поздрав! Марчева
marcheva14 коментира:
Не, Албена не се получиха така както са показани на снимката от теб. Невъзможно е. Спазила съм всички пропорции изключително точно, прясното мляко ми е немско Voll - Milch и не е то причината. При изпържването не направих "краче" както е показано, въпреки че бяха втасали достатъчно. Не са мазни, а са пръхкави с приятна коричка, но не са такива каквито очаквах. Много ми се иска някой да се хване и да ги пробва. Можеш да ми посочиш от къде е рецептата и отново да я прочета в оригинал. Силно съм разочарована, защото се хващам да приготвям толкова сложни рецепти, които винаги са с прекрасен резултата, въпреки че ги приготвям за първи път, а тези понички-берлинки се оказаха невъзможни.
marcheva14 коментира:
Албена здравей! Пак съм аз с питане: в момента ги работя , но млякото е малко според мен и не може да се образува хубава топка тесто, затова трябваше да добавя още 5 с.л. прясно мляко, нещо има неточност. Работя ги в стоящия миксер и тестото ми стои сухо и ронливо. Горе-долу го пооправих, сега втасват, но според мен си е сухо. Обичам рецепти които са с грамажи и само такива ползвам, на нищо друго не се доверявам, защото от каф. чашка до чаена чаша при всеки има огромна разлика. Единствената грешка която допуснах бе, вместо да сложа течна ванилия сложих една гръцка със захар и канела и тестото ми стана по тъмно но това не е проблем. Направих и един разкошен крем за да ги напълня, но ако не станат ги хвърлям и снимки - няма и ще ви пусна рецепта за този фантастичен крем. Отивам да чакам да втаса тестото, може би е тръгнало. Поздрав! Марчева
marcheva14 коментира:
Много добра идея да се намажат с масло. То и аз сладкиши с олио не правя категорично, в краен случай ползвам зехтин и то само ако рецептата го изисква.
marcheva14 коментира:
Страхотни са Сийче, браво за рецептата! никога не съм купувала, а при нас в магазина ги има най-редовно, но аз определено ги прескачах, но сега ще ги пробвам, много ми харесаха. Снимките са чудесни. Гласувам!
marcheva14 коментира:
Наталия, разбира се, че може и предварително да се задуши, но напоследък я приготвям сурова и я поставям направо. Не ми се губи време, а както си прочела даже вече не я стържа на ренде, а направо я поставям в блендера за няколко секунди и е готова. Нямам и ръце да стържа и затова си намерих по лесен начин и силно го препоръчвам.
marcheva14 коментира:
Сийче, виждат се във крем, разбира се, но тук в кекс няма как да се видят, защото има и канела и те се губят в тъмния кекс, права си, това си е бурбонска ванилена захар, тя Марияна го е пропуснала в заглавието.