Това не са френски кроасани. В тестото никога няма олио и бакпулвер, както и яйца. Това е измислена рецепта за френски кроасани , а и на снимката се вижда колко са брашнени и тежки. Те трябва да са леки и ефирни . Пуснала съм оригиналната рецепта за френски кроасани, да, наистина има работа при тях защото шест пъти се разточва тестото , но са прекрасни. Тази пусната рецепта е за кифлички с пълнеж от сирене или шоколад. Не мога да гласувам при това заглавие за френски кроасан, но бих гласувала ако беше заглавието ими"кифлички с пълнеж от сирене или шоколад".
Нямам нищо против рецептата, напротив чудесна е, но предпочитам да има поставена снимка от теб, а не от Готвам БГ. Така не добивам ясна представа за този "Английски ябълков пай, а и не само за него , а и за всички така поставени снимки. Много рядко гласувам когато снимката не е лична, и само заради това давам оценка 3.
Много добре изглежда и гласувам веднага с 5. Снимките са великолепни. Само не разбрах какво е крема сиренето, Филаделфия ли е.?? Дано да е Филаделфия , с друго не работя сладкиши.
Нина, много са добри! Браво! Винаги съм искала да ги направя, ама все време нямам. Много ги обичам тези коминчета, хрупкава коричка и хубав аромат. Рецептата ти е много добра. Гласувам веднага с 5.
Много ми хареса идеята с тези навити кори и поставени в глинени купички. Ще я пробвам задължително, купички си имам точно шест, а и едни кори ми се мотат във фризера. Гласувам с 5.
Първо бих искала да се извиня за грубата правописна грешка която съм допуснала при изписването на заглавието на рецептата, не се пише ФЪЧ, а се пише ФЪДЖ.
Второ ще дам и малко обяснение на тази английска дума, която не е в нашия речник. Fudge на английски език има много значение, но едното от тях е : "силно подсладено шоколадово изделие в комбинация от нещо или смес от шоколад. Другите значения не ни интересуват.
Трето, преди години пуснах тази великолепна рецепта, но тогава все още не качвах снимки и разчитах на Админ ще качи и ще покаже вида на този сладкиш. Вероятно не са намерили подходяща, а и не са ѝ длъжни да ми търсят такива, но колкото пъти си поглеждах рецептата, толкова пъти все се заричах ще го направя отново и ще кача снимка за да може да се добие представа точно как изглежда. Днес го направих и качвам снимки, защото може би и обяснението ми в рецептата не е толкова точно. Няколко са снимките и на едната е все още топъл, защото бях нетърпелива да го пробвам отново и леко е разчупено парчето, тъй като има много масло в него и все още не е изстинал и стегнал.
Това е един оригинален американски сладкиш за кафе с неповторим вкус на силно ароматно какао и препечени орехи.
Фъдж може и да е във вид на торта и с други добавки, но винаги присъства хубавото какао.
Препоръчвам.
Приемам ги тези мъфини, добре изглеждат на снимката, но ако изключа кренвиршите. Не разбирам как ги хапвате тези кренвирши....за мен са гадни и не купувам. Приемам рецептата само с чушка и кашкавал и съответно гласувам с 3 само заради кренвиршите.
Здравейте, дами!
Тъй като ми останаха два белтъка реших, че не е правилно да ги хвърлям и затова ги завъртях на целувки с орех по средата и посипах с какао за малко разнообразие, съответно качвам снимки. Две снимки са. Направих ги изключително бързо, само за 20 мин. На много места прочетох , че на някои наши колежки им е трудно да направят този приятен сладкиш и затова споделям начин най-вече на печене, вероятно там е по-сложното. Фурната се загрява точно на 200 градуса и сложете готовите шприцовани целувки да се печат и веднага изключете фурната и си легнете. На сутринта ще имате готова хрупкава целувка добавка към кафето ви. Това е.
Еми, много се радвам, ти си единствената която се осмели да ги направи. Чудни са ти станали, видях ги снимани и ти благодаря, че качи и снимка.
Ванилия, няма лошо, ще ухаят още по - добре.
Благодаря ти!
Сърдечен поздрав! Мари14
Да, кафето наистина е много хубаво, предлага се и тук и наистина струва 70 лв чашката. В сладкарницата на х-л "Радисън".
Това кафе минава през много строга и сериозна обработка в съответните фабрики за кафе и по нищо не можеш да разбереш, че е от маймуните Цибетки.
Разбира се, че Вие преценявате, но независимо, че рецептата е лична тя не е приготвена от Николина Згуровска, и както отбеляза Ваня "ръката на баба от снимките е златна". Дано авторката наистина се научи как се приготвят козуначени кифли. Това е.
Моите коментари