Моите коментари

marcheva14 коментира:
Да, точно така се прави хайвер, това е тарама хайвер. Така го правя и аз, той се разбърква като майонезата.
marcheva14 коментира:
Марияна, имаш грешка в заглавието на рецептата трябва да е "Грис с бурбонска ванилия и канела". Няма бурбонска захар, нещо не си приписала както трябва, но няма значение, ние го разбрахме. Сийче, в бурбонската ванилия има семенца от ванилия, и няма как да се видят, защото са много малки, черни точици, но има.
marcheva14 коментира:
Вили, много са красиви, браво. Гласувах веднага. Само мисля, че на 350 г брашно много е маята от 1 пакетче, може да се намали , иначе съставките на рецептата са чудесни. Бих искала да попитам Илияна, от какъв зор ще иска да замени маслото с мас, за да развали структурата на тестото .... не ми е ясно защо трябва да се променят мазнините, ванилия винаги може да се добавя на всички видове сладки.
marcheva14 коментира:
Това ти е първи козунак??? отличничка! Това означава ,че ще ги работиш по Великден още много. Ваня те е посъветвала да слагаш мас, никога не го прави и веднага ще се аргументирам защо, първо са ми слабост да правя козунаци и второ, само в България се е слагало мас назад в годините защото сме били много беден народ, а мас колкото искаш е имало по селата и да се слага масло е било лукс и така е останало и занапред . Няма Великденски хляб в никоя Европейска рецепта, специално съм ги разглеждала една по една. Всички обредни хлябове за този празник се правят само с най-хубавите продукти. Стафидите - напоени предварително в ром наистина се слагат вътре в тестото за да не прегарят. Не се заяждам, девойки прекрасни, но първо обичам да се коментират различни рецепти, а и винаги различните мнения по дадени рецепти ми харесва, а там където съм сигурна в направата на дадена рецепта мога да споря, и още веднъж не се заяждам, а съм усмихната.
marcheva14 коментира:
Соня чудесен козунак с чудесна структура! Формата му се е запазила при изпичане. Бих те посъветвала, ако не се сърдиш веднага ще го изтрия, мазнината да я вдигнеш на грамаж 250 т и да е в повече на маслото и по-малко на олиото, но нека да го има защото то дава мекота в козунака, но пък маслото играе роля за хубав аромат, например 200 масло и 50 мл олио. Така са ме учили, така и аз предавам наученото, а ако не вярваш отвори да видиш моите козунаци. Както виждам сложила си от тъмните стафиди, те са повече за готвене, защото са с по кисел вкус, златните са по -сладки и по подходящи. Само споделих.
marcheva14 коментира:
Изключителни бонбони, Нина. На снимките изглеждат перфектно, нямам думи да кажа колко много са красиви, а вероятно и вкусни. Веднага гласувах! Браво!
marcheva14 коментира:
Приятна рецепта, за съжаление снимката на е на автора за да преценя точно как изглежда, но аз като мазнина ще ползвам масло и зехтин. Пилешко месо основно се приготвя с масло., също така този кориандър от 15 бр клонки за мен е изключително много, има изключително силен аромат и на мен ще ми е в повече. Не бих сложила толкова много.
marcheva14 коментира:
Благодаря, Албена за приятната статия.! Обичам всякаква техника да имам и да ми е в помощ в кухнята. Веднага щом се появиха стационарните миксери си купих на Kenwood, изключителен помощник ми е. Няма нещо което да се разбивам с него, а най-важното е , че мога да измесвам примерно по 1 кг брашно за козунак и затова правя по няколко килограма около Великден. Изключително съм доволна, а и освен че ми помага е много красив уред. Блендер също ползвам, а понякога и ръчния миксер влиза в действие. Обичам да купувам техника за помощ в кухнята и мисля, че съм се обзавела с всичко необходимо.
marcheva14 коментира:
Албена, това ми беше ориентир за доктора, защото аз ползвам френската суха мая и тя е 11 г. Ще си я разделя на две. Още веднъж благодаря!
marcheva14 коментира:
Ох, Албена, едно пакетче мая е от 11 г и е за килограм и нещо брашно. Нищо, ще си се ориентирам сама. Много ми хареса рецептата и затова ти досаждам. Благодаря! Поздрав!
marcheva14 коментира:
Няма поръсен пармезан , а и за мен сметаната е много малко като количество.
marcheva14 коментира:
Албена, здравей! Много добра рецепта и е добре обяснено всичко, но искам да те попитам, колко грама ти е маята. Благодаря ти!
marcheva14 коментира:
Диана, мармалад - няма лошо, въпреки че аз си ги обичам без нищо, ей така топли и намазани с малко хубаво масло. Благодаря ти!
marcheva14 коментира:
Благодаря, Гергана! Наистина е вкусно, хрупкаво тесто, въпреки че е готово. Споделяла съм, че готово бутер тесто по принцип не ползвам и винаги си го правя сама, на мен не ми е трудно, но изисква време и техника, но провокирана от темата на колежките за готово бутер тесто дали е вредно или не , този път и аз купих готово. Бързо е приготвянето на този брънч по този начин, а и самата рецепта така беше предложена, с готово бутер тесто.
marcheva14 коментира:
На вид е чудесен, ама тези половинка бисквити какво правят там, не мога да разбера. Определено можеше и без тях, само загрозяват горния блат на чийзкека. Остави го само на заливката, тя си е достатъчно красива. Лично мнение.
marcheva14 коментира:
Прекрасен козунак и чудесна стегната плитка, само не мога да свикна с тази мас дето толкова често я ползвате. Не я харесвам, мириши ми, гадна ми е и на пипане с ръцете.. Не я ползвам и затова вдигам мазнината на маслото и добавям малко олио за мекота на сладкиша. На външен вид са прекрасни.
marcheva14 коментира:
Добавям се, че се правя на интересна и "голям" готвач, но погледни моята снимка и ще разбереш за какво иде реч. Само с най-добре намерения съм.
marcheva14 коментира:
Хубава е, но кавърмата я предпочитам само с праз и моркови не и слагам. За мен червената чушка трябва да е суха или печена. На снимката яйцето доста се е препекло и е сухо., а и сама кавърма изглежда че е доста суха, тя трябва да е оставена на мазнина.