Моите коментари

marcheva14 коментира:
Ваня, сега се загледах по внимателно и си абсолютно права. Тук има някаква грешка...Дали е правилно по тази начин да се пускат рецепти със снимки, все едно да извикам някой майстор и той да готви вместо мен , а аз да си приписвам заслугите. Това не е честно! Тогава си изтеглям гласуването и бих искала да се уведоми администратор.
marcheva14 коментира:
Благодаря, Нина! Няма начин при теб да не се получат. Честно! Преценявай си брашното да бъде така, че да може добре да го разтягаш с ръце. Трябва да е еластично и да не се къса.
marcheva14 коментира:
Доби, прекрасно изглеждат! Виждам и канепето и соса е много добър. Браво!
marcheva14 коментира:
Много добре изглежда.
marcheva14 коментира:
Сийче, благодаря! Наистина са хубави и много са лесни. Преди време бях споделила тук, че ги правя, но нямах снимка за да пусна рецептата, ето сега си спазих обещанието към нашите колежки. Малко са на брой от това тесто, но за мен са напълно достатъчни. Дала съм пълно обяснение към рецептата и начин на приготвяне.
marcheva14 коментира:
Сийче, и със стар лук ще стане, но ще се загуби онзи вкус на праза, той си е характерен за кавърмата. Стар лук слагам само като добавка към праза, а понякога я готвя само с праз.
marcheva14 коментира:
Благодаря! Чудесна рецепта, Нина! Записах си подробно всичко.
marcheva14 коментира:
Здравей, Сийче! Благодаря! Аз нямам капачета на купичките и съм ги пекла така отворени на 180-200 градуса с вентилатор. Всяка фурна знаеш, че е различна и можеш да намалиш времето за печене щом останат само на мазнина и се запече отгоре. Тогава чуквам и яйцето. Един съвет ще си разреша да дам, не слагай веднага яйцето на тези купички които ще ти останат за другия ден, примерно, защото ще изсъхне, а когато отново за обяд затопляш купичката във фурната, тогава и сложи яйцето и запечи и поднеси.
marcheva14 коментира:
Снимката на рецептата на "Моят постен гювеч" беше изтрита по невнимание и затова се помъчих да я изкарам отново през кулинарната си страница. Това си е моята рецепта с моята снимка , но ако не е достатъчно добра може и да я свалите от рецептата. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Моята приятелка е натурална туркиня и дали обича канела или не не зная, но съм виждала да я ползва в други рецепти, така че вероятно я харесва и ползва, а аз винаги спазвам рецептите така както са представени, така както са ми показани също и точните грамажите. Вие сложете канела, няма лошо. Изключително приятен вкус придава ментата на тези постни лозови сарми.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Не, не съм я пропуснала. В тази рецепта канела няма. Канела слагам когато приготвям мусака.
marcheva14 коментира:
Благодаря, Катерина. Разбрах! За първи път чувам и чета за "бабекова кайма", но и няма от къде да зная, защото никога не купувам готова кайма. Имам си своите принципи, но на вкус и цвят...въпрос на избор е.
marcheva14 коментира:
Това е една много добра погача, правя я, имам и снимки, но на завити малки кроасанчета. Много мека и пухкава и най-важното е, че и след няколко дни пак е добра.
marcheva14 коментира:
Да, това си е едно "Руло Стефани", но не ми е ясно какво означава "бабекова кайма"..... не е обяснено в рецептата името и значението ѝ или аз не мога нещо да схвана...Освен това тази "бабекова кайма" изобщо не е овкусена, ни черен пипер, ни повече лук, ни яйца, ни кимион, нито инд.орехче в картофите. Гъбите предварително не забелязах да са задушени, примерно в масло.... едно нищо е. Картофи разтлани върху парче кайма, някаква си. Моля за пояснение.
marcheva14 коментира:
Благодаря за споделената рецепта! Изглежда чудесно. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Содата и тя е при брашното, разтворена в малко водичка, 2-3 с.л. вода. Написано е в рецептата и смятах, че всеки ще се сети че се добавя и тя. Пропуск при обясненията съм допуснала, ама то и какви обяснения... то няма такива почти. Всичко съм хвърлила в миксера и го оставих сам да работи. Няма и последователност на продукти, а и в тази рецепта изобщо не е важна последователността. Защо има и сода... ми не знам. Но забелязвам, че и при други рецепти се ползва и мая и сода за хляб, това е например при рецептите които ползвам от joyofbaking. Вероятно при по-тежките теста се ползват и двата вида набухватели.
marcheva14 коментира:
Здравей, Сийче! По рецепта пише 400 мл олио. В началото и на мен ми се видя много, ама на, виж станаха , а и не са мазни, къде отиде тази мазнина, не знам. Както писах съм ги работила с настолен миксер и много го оставих да разбърква и тя последствие се усвои. В началото смятах ,че нищо няма да стане и ще отиде в боклука. Тези соленки не са от най-добрите, нямат никакви претенции за висока кулинария, много обикновени, елементарни, но и много вкусни. Направих половин доза, защото излизат страшно много и какво ще ги правя толкова бройки. Имат и лек дъх на сода, но мен не ме дразни. Фактически това си е содено тесто за питка, но много по меко. Поздрав!