неделя, 5 юли
Серотонин
Хормони

Серотонин

0

Серотонинът представлява моноаминен невротрансмитер, синтезиращ се в мозъка и стомашно-чревния тракт. Серотонин играе много важна роля в регулирането на процесите на съня, сърдечния ритъм и дишането. Мъже в депресия имат ниски нива на серотонин

1

Хормони

Хормоните с информация за тях. Най-известните хормони в кратък справочник. Хормоните в организма.
Хормони - ФитоестрогениХормони

Фитоестрогени

19.03.20140

Фитоестрогените са вещества с растителен произход, които представляват аналог на женските полови хормони. Фитоестрогените регулират нивата на естрогени в тялото. Източници на фитоестрогени.

Хормони - МелатонинХормони

Мелатонин

13.03.20140

Мелатонинът представлява фундаментален регулатор в човешкото тяло. Мелатонинът е жизнено необходим за поддържането на системата бодрост-сън. Мелатонинът преодолява смущения в биоритмите.

Хормони - ДопаминХормони

Допамин

13.03.20143

Допаминът представлява изключително важен за мозъка невротрансимитер. Допаминът контролира потока на информация в мозъчните дялове. Допаминът участва в регулацията на редица жизнено важни процеси.

Хормони - ТестостеронХормони

Тестостерон

13.03.20140

Тестостеронът представлява стероиден хормон, който принадлежи към групата на половите хормони. Тестостеронът е главен мъжки хормон. Тестостеронът е важен за общото здраве и физическо състояние.

Хормони - ПролактинХормони

Пролактин

13.03.20140

Пролактинът представлява хормон, който се произвежда и секретира от аденохипофизата. Пролактинът се нарича още хормон на лактацията. Нива на пролактин и лечение на високи нива на пролактин.

Хормони - ПрогестеронХормони

Прогестерон

12.03.20140

Прогестеронът представлява стероиден хормон, който участва в бременността, менструалния цикъл и ембриогенезата при хората. Прогестеронът се отнася към клас хормони, наречени прогестогени. Прогестеронът изпълнява важни функции.

Хормони - ЕстрогенХормони

Естроген

12.03.20143

Естрогенът е основен женски хормон, който се произвежда в яйчниците. Естрогенът определя външния вид на жените. Естрогенът носи отговорност на характерните женски форми - гърди, фигура, разпределение на подкожна мазнина.

Хормони - АдреналинХормони

Адреналин

12.03.20140

Адреналинът е много важен хормон и невротрансмитер, който се произвежда в клетките на надбъбречната сърцевина. Адреналинът се синтезира от аминокиселините тирозин и фенилаланин.

Хормони - ЕндорфиниХормони

Ендорфини

12.03.20140

Ендорфините представляват невротрансмитери, които се произвеждат в мозъка. Ендорфините намаляват болката и стимулират щастието. Ендорфините опринасят за общото здравословно състояние на човек.

Хормони - НорепинефринХормони

Норепинефрин

12.03.20140

Норепинефринът е важен хормон, който заедно с адреналина се образува в сърцевината на надбъбречните жлези. Норепинефринът влияе върху състоянието на будност. Норепинефринът повишава периферното съпротивление на кръвоносната система.

 • Още от Готвач.бг

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Форум

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

Какво другите търсят