Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешко с булгур по добруджанскиМесото нарязваме на порции. Запържваме го в олиото. Вадим месото.
В същата мазнина запържваме последователно лука, нарязаните чушки и домати, почистения...
Кокошка с ориз по добруджански
В тенджера със студена вода добавете нарязаните на кръгчета моркови и лук, нарязаните дребно скилидки чесън, скълцания магданоз, дафинов лист, натрошения...
Яйца на очи по добруджански
Яйцата чукваме внимателно във вряща подсолена вода, в която сме добавили и оцета, за да се забулят. Изваждаме ги и ги поставяме в чиния.
В тенджера...
Добруджанки с маяОтгоре върху всяка добруджанка слагам масло. Поръсвам със сусам. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с айран....
2
Дроб сарма с булгур по Добруджански
Фурната се включва да се загрява на максимална температура. Тавата с олиото се слага във фурната да се загрее и в него се запържва леко нарязаният...
Пуйка с кисело зеле по добруджански
Измиваме и режем пуйката на порции.
Нарязваме на ситно зелето и го смесваме с булгура, червения и черния пипер.
Поставяме половината от зелето...
Пуешки сарми със зеле по добруджански
Измиваме и обезкостяваме пуйката. Нарязваме месото на малки и тънки ивички. От костите сваряваме бульон. Приготвяме запръжка от дребно нарязания лук...
Добруджанки в еър фрайър
За тези Добруджанки содата се слагаме в киселото мляко, за да шупне.
След като е шупнало, добавяме останалите продукти....
Зелеви постни сарми с булгур по добруджански
Защо по добруджански ли? Защото в плънката им слагаме сурово яйце - хем за спойка, хем придава по-добър вкус и мекота на плънката....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 5
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: