Gotvach.bg»Избрани Колекции»Лесно Гюзлеме
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гьозлеме с плънка от киселец и зелен лукИзмиваме и почистваме киселеца и лука. Нарязваме киселеца, посоляваме и намачкваме. Нарязваме перата на зеления лук и ги смесваме с киселеца и яйцето...
Два пъти токано (гьозлеми)Не се ангажирам с грамове за количеството брашно, тъй като брашната много често се различават като качество и като попивателност.
Това е една стара...
4
Гюзлеме с месна плънкаНабрашнете добре плота, изсипете всичкото брашно и направете кладенче в средата, където постепенно добавяйте водата, маята и солта. Замесете тестото...
2
Домашно гюзлеме с прясно мляко
Приготвя се плънката, като сиренето се натрошава и разбърква с яйцата.
От продуктите се замесва меко тесто, ако лепне, се добавя малко брашно....
Гюзлеме със спанак и извараПечем гюзлемето с предварително загрят тефлонов тиган от двете страни.
Намазваме ги с масло и сервираме топли....
4
Гьозлеме със сирене и празНепосредствено преди печене разточете всяко охлювче тънко - колкото по-тънко го разточите, толкова по лесно и хубаво ще се разлистят гьозлеметата....
7
Гьозлеме със сирене и пресен лук
Пържи се до получаването на златист загар на гюзлемето.
Гьозлемето със сирене и пресен лук е готово....
Лесно негърчеМаслото се разтопява, добавя се какаото, захарта, водата. Ври 3-4 минути. От сместа се отделя една чаша. В останалата се добавят яйцата, брашно и...
4
Лесно Чеверме
Посоляваме агнето обилно.
На дълъг прът, го нанизваме като краката се забождат с пирони за кола или с помощта на тел ги завързваме добре.
Палим...
Лесно реване
От лимона обелвам и настъргвам на ситно кората и му изстисквам сока.
Разбивам добре яйцата и към тях добавям сока от лимона.
Пресяваме брашното...
Лесно ТирамисуВ правоъгълна тавичка нареждаме 1/2 от бишкотите натопени в кафето. Отгоре се покриват с крема.
Нареждат се плодовете, поръсва се с орехи. Повтаряме...
31
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: