Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от газираните напитки и вече сте убедени, че се храните здравословно. Не се отпускайте, бъдете нащрек, съветват италиански диетолози.

Има храни, които се смятат за полезни, но са опасни за стомаха ви толкова, колкото и чипс! Маслините, които са толкова хрупкави и вкусни, са пристрастяващи. А пристрастяването към маслини може да увеличи критично нивото на желязо в организма ви. Това важи в случаите, когато консумирате боядисани в тъмно зелени маслини.

Картофите са истински шампиони по число на бактерии, които развъждат. Те са като магнит за тях. Най-много рискове има в руската салата, предупреждават специалистите. Най-често в нея се срещат бактерии, които предизвикват дизентерия.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Кашкавалът може да съдържа патогенни бактерии, особено ако е направен от непастьоризирано мляко в домашни условия. Същото важи и за млякото, което се продава наливно в бутилки пред големите магазини. Може да се случи така, че екологичното на пръв поглед мляко да донесе повече неприятности, отколкото полза.

И макар да се твърди, че сладоледът ни прави щастливи и помага да преборим преумората, леденото лакомство си остава рискова храна. Пластмасовите контейнери, в които се съхранява сладолед, предназначен за продажба във фунийки, не винаги са добре дезинфекцирани. В тях може да заживеят различни бактерии – салмонела, стафилококи.

Пушените меса може да съдържат много канцерогенни вещества. Тези продукти често се обработват не с естествен дървесен дим, а с химически. Освен това те като правило съдържат подобрители на вкуса, оцветители и консерванти.

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Яйцата също спадат към опасните продукти – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на човека при недостатъчна термична обработка. Митът, че селските яйца не съдържат салмонела, не трябва да приспива бдителността ви.

Доматите, колкото и странно да звучи, често предизвикват хранително натравяне. Бактериите проникват през увредената повърхност на зеленчуците, и ако доматът не е сварен или задушен, те попадат в тялото на човека.

Затова винаги избирайте гладки домати, без пукнатини и наранявания. Зелените подправки като магданоз, копър и целина също заемат лидерска позиция по причиняване на натравяния, защото почистването им е трудно и почти винаги по листенцата остават мръсотии, невидими за нашите очи.

Бактериите, които са по земята, попадат върху зелените клонки, а освен това зелените подправки всмукват вредните вещества от почвата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
56
46
35
23
12
Дай твоята оценка:

Коментари (103)

Изпрати
pen4o ot poduene
pen4o ot poduene
28.08.2013 14:51
Какви са тези глупости които пишете,...намирисва на партийна поръчка!
0
0
Тончев
Тончев
15.08.2013 09:22
Е то какво излиза! Всичко е вредно! Май ще трябва да якараме на фотосинтеза!
0
0
Вие луди ли сте
Вие луди ли сте
13.08.2013 11:30
По тъпа статия не бях чел.
1
0
Val
Val
07.08.2013 11:29
Любителите на здравословно хранене едва ли смятат пушените месса, картофите, кашкавала, млечните продукти , сладоледа о т.н за здравословни:) при тях вредата е далеч по сериозна от едни бактерии.
0
0
justso7
justso7
02.08.2013 21:47
Пълни глупости...!на добра вяра купувайте нещо отгледано в задния двор на някой, с предимство пред това което се предлага в големите супермаркети! Статията е платена именно от тях, за да се продават храни с идеален външен вид, но никакви хранителни качества!Да не говорим за трайността на храните в тези супермаркети - ще ви надживеят! Не на изскуствените храни и полуфабрикати в тези магазини!
3
0
Babet
Babet
02.08.2013 14:32
Айде тогава да караме на фотосинтеза :D
0
0
Краси
Краси
31.07.2013 15:27
Явно няма с какво да си пълните страницата и ползвате подобни глупости , родени от не съвсем запознат с материята мозък...
0
0
Ани
Ани
31.07.2013 14:11
Пъъъъъълни глупости.Четох статията и тъпях.Съвсем взехте хората за мезе.И аз правя домашно кисело мляко,сварено предварително,което и три годишният ми син знае,че се прави.За пушените и консервирани храни е ясно отдавна също.Никой не ви вярва вече на манипулативните статии.Няма ли да спрете вече.?
0
0
Ulver
Ulver
31.07.2013 13:24
Почват да насаждат параноя.Магданоз,маслини,домати...ало,и въздухът ,и водата са замърсени отдавна,ама какво да правим. Ние,хората сме си виновни.
0
0
потреебител
потреебител
30.07.2013 21:10
Просто авторът на статията се е опитал да обедини всички хранителни продукти попадащи в групата на рисковите храни,и честно казано лично за мене тази информация е много полезна и съм напълно съгласна с написаното.Истината е че трябва да внимаваме какво и от къде копуваме.
0
1