Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»За да са вкусни патладжаните и морковите, които готвим

За да са вкусни патладжаните и морковите, които готвим

Патладжани

- Може лесно да отстраним леко горчивия вкус на патладжаните, като нарежем на филии и поставим филиите в съд със студена и силно посолена вода за няколко минути, приблизително 20. После трябва да излеем водата, да изплакнем с чиста вода и да подсушим преди готвене - пържене;

- За по-бързо премахване на горчивия вкус може, когато нарязваме патладжаните на кръгли резени, да ги посолим и напръскаме със сок от лимон. Така бързо ще се отстрани горчивият вкус;

- За да станат по-хрупкави пържените патладжани, вместо в брашно може да ги оваляме в галета;

- Патладжаните, които ще панираме, трябва предварително да обелим;

Моркови

- Когато съхраняваме пресни моркови, трябва да почистим от листата им, защото, ако стоят с тях, по-бързо ще увехнат;

- В горещите дни морковите може да се съхранят свежи в хладилника в продължение на седмица;

- Когато искаме да обелим лесно и бързо морковите, трябва предварително да ги пуснем в тенджера с вряща вода за няколко минути - приблизително 3-5 минути. След това веднага ги обливаме със студена вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest