Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Каква е причината да не можем да устоим пред малък къпкейк

Каква е причината да не можем да устоим пред малък къпкейк

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
39502
Шоколадов къпкейк

Историята на къпкейка е изписана със захар, шоколад, ванилия, масло, брашно и много фантазия. Къпкейковете (cupcakes) са американски домашни сладкиши, с които са израснали цели поколения.

За първи път те са упоменати в американска готварска книга от 1976 година, като най-ранното документирано споменаване на термина е в книга с рецепти от 1828 година.

Кое обаче прави този малък сладкиш толкова неустоим?

Съставките на малките къпкейкове са същите, които използваме, за да приготвим класически кекс. Различното в това кексче е, че се предлага в отделни малки порции и големината му е колкото на чаена чашка.

Може би разликата е в размера му?

Къпкейкът ни дава порция, достатъчна точно за един човек - нито повече, нито по-малко. Освен това пред нас се разгръща огромното разнообразие от вкусове и може би това са част от причините тези сладки кексчета да са толкова обичани и популярни.

Едно обаче е сигурно, къпкейковете са идеалният сладкиш за всяка част от деня - в началото на деня като закуска, като лек обяд, залъгващ глада, а и да не забравяме, че се предлагат и в солен вариант, а солените кексчета още повече улеснява забързаното ни ежедневие.

Като следобедна закуска те придружават кафето или чая ни. Дори и като десерт след вечерята са винаги отличен вариант.

Така кексчетата са навлезли в живота ни и са най-сладката мода през последните години, която няма намерение да слезе от звездния кулинарен подиум.

Едни от най-популярните разновидности са:

- мъфини с боровинки;

- мъфини с шоколад;

- бананови мъфини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати