Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Мария»Моите форумни постове

Моите форумни постове

МарияЗа Ватиканския хляб
На мен също ми допадна вкусът и въпреки поверието,че не трябва да го приготвям повторно бих опитала. Проблемът е че нямам квас и нямам идея дали ако забъркам малки количества и го оставя съответния брой дни ще се получи.
МарияШоколад с мента - класика или отживелица?
Има едни малки шоколадчета които ги водят Мохито...умирам за тях.Много често в сладкишите използвам запарка от мента,обожавам аромата и не го смятам за банален.Придава свежест и страхотен вкус по мое мнение.
МарияКое ястие готвите най-често вкъщи?
Изключвайки десертите най-често приготвям различни запеканки с карфиол и броколи.
МарияНачало на кулинарния ви живот
Първото ми сериозно ястие беше постен гювеч.Правихме ремонт и аз трябваше да готвя докато нашите лепят тапети.Вече бях по-голяма.Преди това съм експериментирала с яйца и сандвичи
МарияС каква мазнина предпочитате да пържите - с царевично или със слънчогледово олио?
Като цяло отбягвам да пържа,но принципно използвам слънчогледово олио за готвене.
МарияВ кои гозби слагате бира и защо ?
Когато приготвям кюфтета използвам бира.Не обичам да пържа и във фурната с малко мазнина и бира кюфтетата стават невероятно вкусни.
МарияТърся рецепта за домашен кашкавал
Знам,че се добавя лимонтозу и като цяло технологията е като при сиренето,но не съм 100% сигурна.Опитвала съм и ми харесва,но нямам опит в приготвянето.
МарияКак мариновате свинско за пържоли?
За мариноване на месо използвам горчица,лимонов сок,различни подправки(според начина по който в последствие ще готвя месото)соев сос,мазнина добавям и ако разполагам с бира или вино също прибавям.Разбърквам всичко много добре и поливам месото.Задължително престоява минимум 2 часа и след това го приготвям.
МарияЗапочва Мастър шеф 2м, ще го гледате ли?
За сега интересни участници,макар че някой от презантациите не бяха много шефски,но явно вкусът си е заслужавал.
МарияПо рецепта ли готвите?
Ползвам рецепти за неща които приготвям за първи път или за неща които правя веднъж в годината(като зимнина например) В ежедневието готвейки или приготвяйки сладкиш винаги импровизирам,придържам се към основни правила,които са елементарни и няма нужда да поглеждам в тефтера.
МарияКак приготвяте червеното цвекло?
Към сварено и овкусено с сол,оцет и олио цвекло добавям кисело мляко,може и чесън. Предпочитам го сурово,като също може да се овкуси по споменатия начин. Лично на мен ми харесва много и не ми мирише.
МарияИмате ли любим кулинарен филм?
"Кулинарно състезание" е любим мой филм,харесвам и "Без резервации",а преди няколко дни си изтеглих "Повелителят на кухнята"и тия дни мисля да го гледам. От тези в класацията не съм гледала нищо.
МарияКои са любимите ви салати през зимата?
Обичам цвекло под всякаква форма.Настъргано цвекло и моркови,както и сварено с кисело мляко или сметана. Салата от зелени домати с много копър и чесън която си приготвям редовно в сезона на зелените доматки.
МарияКакво ви е мнението за предаването Master chef?
Харесва ми предаването и го гледам с ясното съзнание че не е за начинаещи,както го обявяват.Освен това и аз споделям по-горе изказаното мнение че има нагласени неща. С нетърпение очаквам новия сезон,дано изберат способни,но в същото време интересни състезатели.
МарияКаква е разликата между веган и вегетарианец?
Много вероятно е да са прави в това което вярват,но за мен нито едно от двете не е нормално.Чувала съм че и гъби не ядели едните.В една друга група четох че по логиката която следват не е редно да ядат и плодове и зеленчуци. Темата е доста голяма,но аз се чувствам невежа и не се наемам да коментирам.В интерес на истината дори не ме интересува каква е разликата,ако ще и да ме убият публично на площада с камъни
Мария90 Дневна диета - ползи и недостатъци
Правила съм диетата няколко пъти.При мен проблемът е не контролираната консумация на сладко и тестени изделия,от там и проблемите ми.Като спазвам режима се чувствам добре,бавно свалям по някой килограм и задържам резултата.Не се лишавам от любимото си сладко,макар че не ям всеки ден.Има моменти в които си позволявам и нещата които са несъвместими и непозволени от режима,но е рядко и не злоупотребявам. За мен това е най-доброто което съм правила и резултатите са най-трайни.
МарияКои са най-добрите Кори за баница?
Купувам и харесвам Тракийски кори за баница.Пасват ми идеално на големината на тавичката и са също така много хубави.Каквото и да приготвя става идеално.Пробвала съм и други,естествено не всички марки,но са жилави и не са ми вкусни.
МарияДомашно кисело мляко с мляко от супера
Дори не помня вече вкуса на млякото от моето детство.Толкова сме свикнали с това което предлагат по магазините,че детето ми отказва категорично да опита дом.мляко,което всъщност е вкусно,но нямам време и нерви да приготвям.