Gotvach.bg»Съвети»Как се сиропира блат за торта?

Как се сиропира блат за торта?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
3109
Как се сиропира блат за торта?
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.

За повечето начинаещи кулинари да приготвят торта е върхът на кулинарното изкуство. И донякъде са прави, защото едно е да похапнете от сочната шоколадова торта и да запишете рецептата за приготвянето ѝ и съвсем друго – да запретнете ръкави и да я приготвите.

Една от най-важните операции при приготвянето на домашна торта е сиропирането на блата. Преди да напоите с компот, захарен сироп или друго блата, който с триста зора сте приготвили, изпекли и нарязали, трябва да прочетете внимателно как точно се прави.

Много е важно да оставите блатът да се охлади напълно и едва тогава да го сиропирате, като сиропът или компотът трябва да са топли.

Трябва да бъдете изключително пестеливи, когато сиропирате блатовете, защото лесно може да прекалите със сиропа (компота, млякото) и тортата ви да се разкашка. Обикновено за един блат са достатъчни 2-3 с.л. сироп, който внимателно се поръсва с лъжица по целия блат. Не се препоръчва сиропирането на най-долния блат, за да загуби тортата основата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
Общо гласували: 5
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен