Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Квас

Търсиш информация за Квас? Разгледай последните ни публикации и статии за Квас.
Защо да изберем хляб с квас?Защо да изберем хляб с квас?
Има ли здравословен хляб? Какво представлява квасът и защо е по-добър от маята? Нека се опитаме да разберем. Диетолозите отдавна разсеяха мита за опасностите от хлебните изделия и активно споделят информация за това...
Как да си направим квас за хлябКак да си направим квас за хляб
13
За да си направите квас за хляб, трябва да следвате няколко точно определени правила. На първо място обърнете внимание на съда, в който ще го „отглеждате”. Най-подходящ е стандартен буркан от компот, с надупчена метална капачка...
Италиански квас за по-вкусни печива - Lievito madreИталиански квас за по-вкусни печива - Lievito madre
1
Има вид квас, който италианците наричат майчини дрожди или Lievito madre. Интересното при него е, че не се усеща онази кисела жилка, която е характерна за традиционния квас, развил в себе си дрожди. Италианските пекари...
Руският квас се приготвя и с краставици и ябълкиРуският квас се приготвя и с краставици и ябълки
Прочутият руски квас, който от стотици години е най-популярната безалкохолна напитка на руснаците, може да се приготви и от зеленчуци и плодове. Класическият квас се прави от сушен хляб, който се залива с вряла вода...
Квас от червено цвекло - супернапитката, която отново е на модаКвас от червено цвекло - супернапитката, която отново е на мода
Вижте как с ферментирала напитка от червено цвекло да нормализираме кръвното налягане, независимо дали е ниско или високо + многократно изпробвана рецепта. Всички се чували за ползите за здравето от консумацията на червено...
Бърз, икономичен и натурален Руски квас в 3 свежи вариантаБърз, икономичен и натурален Руски квас в 3 свежи варианта
1
Квасовете са сред незаменимите руски разхладителни напитки, които се приготвят от незапомнени времена и намират широко приложение на руската трапеза и в наши дни. Те имат леко кисел, но приятен вкус, напомнящ донякъде...
При липса на мая и сода бикарбонат: Направи си квас за хляб!При липса на мая и сода бикарбонат: Направи си квас за хляб!
В България квасът е бил традиционната естествена мая, ползвана при месене на хляб. За да си приготвите квас за хляб, един от най-важните фактори за направата му е търпението. Той се захранва веднъж на 24 часа. Ако...
Защо хлябът с квас е полезен и как да си го направим у домаЗащо хлябът с квас е полезен и как да си го направим у дома
Днес хлябът с квас се превърна в най-популярната разновидност на тестеното изделие. Той най-често се предлага от занаятчийски пекарни в безброй разновидности – пълнозърнест хляб, хляб с маслини, с подправки, със сушени...
Три невероятни руски студени супи, които трябва да опитатеТри невероятни руски студени супи, които трябва да опитате
Така както българите обожаваме през горещите летни дни да похапваме студен таратор, а испанците ароматно гаспачо, така и руснаците имат свои забележителни рецепти за студени супи. Те се консумират именно през лятото...
Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)
1
Българите са едни от хората, които консумират най-много хляб. Днес е трудно да се намери качествен и вкусен хляб. Магазините предлагат различни видове тестени изделия - пълнозърнести, многозърнести, речен хляб, черен, типов...
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
Наименованието на окрошка идва от руски. Тя представлява традиционна руска студена супа или салата, която наподобява нашенския таратор. Името ѝ произлиза от „крошить”, в буквален превод - натрошаване на малки парчета...
Да си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусенДа си направим хляб със спелта - полезен и неустоимо вкусен
В миналото всички са приготвяли хляба си у дома. Тогава той бил съставен от счукани зърна, смесени с вода и оставени да се изсушат на слънцето. По-късно египтяните прибегнали към приготвянето на квас. Чрез него смлените...
Журек - една от най-вкусните супи на светаЖурек - една от най-вкусните супи на света
Жур или журек, както обикновено се нарича, е традиционна супа, приготвена с квас от пълнозерсто ръжено брашно, с отличаващ се кисел вкус. Специалитет е предимно в полската, белоруската, чешката и словашката кухни....
Силата на обредния хлябСилата на обредния хляб
Никой не е по-голям от хляба! Имайки предвид тази стара българска поговорка, на празници българката е приготвяла богата трапеза и най-важното място е отделяла винаги на хляба. Обредния хляб съпътства бита на...
Ръжта крие подмладяващи тайниРъжта крие подмладяващи тайни
1
Всички семена и зърна са полезни и благотворни, но някои в по-голяма степен от други. Ръжта например е била основна храна за финландците от векове. Те са я консумирали главно под формата на ръжен хляб. Финландците ядат...