Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата с домати от консерва и сиренаОбелваме доматите и краставиците. Нарязваме краставиците на парченца.
Овкусяваме със сол и зехтин (или друг вид мазнина). Настъргваме сирената и поръсваме върху зеленчуците.
Поръсваме и с ленено семе и сервираме....
04 Април
Зелен боб консерва с картофи и чушкиЗеленият боб консерва с картофи и чушки е много вкусен....
10 Май
Стерилизирани месни консервиКачеството на месните консерви в голяма степен зависи от строгото спазване на правилата на консервиране. В домашни условия месото се консервира в стъклени буркани....
25 Февр.
2
Салата КонсерваЗапочваме с червения печен пипер - отваряме буркана и взимаме два броя, след което ги режем на малки парчета.
Продължаваме с консервираната царевица, добавяме една чаена чаша царевица.
Идва ред на киселите краставички...
18 Ноем.
Паламуд консерваИзчистваме рибата, измиваме и режем на трахули. Приготвяме саламура от едрата сол, пускаме вътре яйце, яйцето трябва да се показва колкото пет стотинки.
Слагаме рибата в саламурата за два часа, след което я изваждаме....
24 Април
1
Пица КонсерваС водата, маята, щипка сол и брашното се омесва меко тесто, оставя се да втасва за 35-40 минути, след което в намазана с олио тавичка го разстиламе равномерно с ръце.
След като сме сложили тестото, слагаме последователно...
19 Март
Консерва от рибаЦаревицата, грахът и бобът могат да бъдат от консерва или вие да си ги сварите предварително. Киселите краставички ги нарязвате на кръгчета.
Измиват се бурканите, за предпочитане да са на винт....
11 Дек.
3
Консерва скумрия РопотамоДобавят се консервираният грах, бобът (той също може да е от консерва - бял или червен), нарязаните печени чушки и смлените домати....
12 Юни
1
Боб от консерваБобът се измива и оставя да се изцеди. Нарязваме лука и чесъна на кубчета и запържваме в нагорещено олио.
Добавяме брашното, като разбъркваме постоянно. След това веднага добавяме и червения пипер. Добавяме боба и вода...
09 Март
Пълнени чушки КонсерваЧушките се измиват. Изтърбушват се и се почистват от семките. Лукът се почиства и нарязва на ситно.
В тиган се слага олио да загрее. Лукът се запържва. Добавя се каймата да се запържи. Трябва да стане на средно големи...
29 Август
1
Правила при стерилизиране на консервиЗа да се приготвят пълноценни стерилизирани консерви е необходимо:
1. Плодовете и зеленчуците да са съвършено пресни, по възможност брани същия ден, здрави и в подходяща зрялост;
2....
18 Май
1
За или против рибните консервиСто грама консерва от риба е равна на една чаша прясно мляко по състав на калций.
Не забравяйте обаче, че в консервите се съдържа голямо количество сол, каквато при прясно приготвената риба няма....
04 Юни
1
В домашните консерви виреят бацилиКласическата форма на ботулизъм се описва при консумиране на консерви или салами, които наглед имат добър външен вид....
22 Август
1
Солена торта в консерваНеобходима ни е празна консервна кутия, от по-големите, а също така и прозрачно фолио, с което облицоваме кутията отвътре. Част от фолиото трябва да излиза отгоре, за да ни помогне после лесно да извадим тортата....
24 Юни
Консерва Ропотамо със скумрияКонсервите се запечатват с капачки и се стерилизират двадесетина минути....
22 Окт.
3
Домашна консерва от гъбиНарязаните гъби пуснете за 10-15 мин. във вряща вода.
След изстиването им ги подредете плътно в буркан с дафиновия лист и зрънцата черен пипер и ги залейте с водата от бланширането, посолена на вкус.
Така приготвените...
11 Юни
Консерва скумрия на фурнаНарязваме лука на полумесеци и го задушаваме в олиото. Прибавяме 4 настъргани домата, счукания чесън, магданоза и сол на вкус.
Когато доматения сок остане наполовина, прибавяме дафиновия лист и оцета.
Сипваме в тава...
21 Юни
Салата от домати (консерва)Доматите изсипвам в чиния, добавям олио и леко разбърквам.
От лука изрязвам цветенца и листенца.
Декорирам по желание....
13 Май
5
Домашна консерва от херингаРибата се почиства, измива се и се осолява. Нарежда се цяла или на парчета в малка тенджерка.
Прибавят се олиото, оцетът и останалите подправки и се оставя да ври на слаб огън около 40 минути.
Добавя се доматеното...
21 Март
Зелен фасул от консерваИзмийте фасула добре под течаща вода и го прецедете. Загрейте мазнина и запържете нарязания ситно лук.
Добавете фасула, а след като поомекне, поръсете с брашното и разбъркайте.
Разредете с прясното мляко при непрекъснато...
05 Ноем.
Умни препоръки за ползване на консервиОтворена консерва трябва да се консумира във възможно най-кратък срок....
28 Дек.
Три нетрадиционни идеи за домашни консервиНаред с типично българските рецепти за консервиране, има и много други интересни рецепти, които заслужават вниманието Ви. В случая Ви предлагаме само 3, от които можете да подберете най-подходящата по вкуса Ви:
Маринован...
24 Август