Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Тайни
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тайни за вкусна баница
Баницата е едно от малкото кулинарни изкушения, на които никой не може да откаже....
Кулинарни тайни при готвенето на джоланЗа приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо.
Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала. Това можете да постигнете лесно при приготвянето...
3
Кулинарни тайни при приготвянето на месо
За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество.
За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
Кулинарни тайни при приготвянето на парфе
Сега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
Кулинарни тайни на класическите френски Крепс
Ако някога имате удоволствието да отидете във Франция и да посетите френски ресторант, за да започнете деня с някоя популярна френска закуска, то със сигурност ще ви бъдат сервирани така популярните и вкусни френски Крепс...
Кулинарни тайни при готвенето на каракуда
Каракудата е сладководна риба. Има много кости, въпреки че не е много едра риба. В България се среща в много язовири. В каракудата има витамини и минерали, полезни за целия организъм на човека. Каракудата съдържа витамини...
Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичка
Агнешката главичка може да бъде приготвена по много и най-различни начини. Можете да я сварите, да я изпечете на фурна, да я сготвите в гювеч или да направите супа. Месцето от агнешката главичка можете да комбинирате с картофи...
Кордон бльо - история и кулинарни тайни
Според легендата се дължи и на много сини ленти, които ястието е получило на различни кулинарни конкурси във Франция. Дори е бил създаден Орден на синята лента....
Кулинарните тайни на истинското Гаспачо
Както българите посрещат летните горещини с купа или чаша изстуден таратор, така и испанците се наслаждават на тяхната студена лятна супа Гаспачо, която отдавна е известна по целия свят.
Не се знае много за историята...
Разкрийте кулинарните тайни на природата
Кулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив....
Кулинарни тайни при готвене на патешко месо
Друга тайна за доброто приготвяне на патешкото месо е получаването на вкусна, хрупкава коричка....
Кулинарни тайни при приготвянето на класически фъдж
Преди да се отговори на въпроса как да си направим у дома класически фъдж, на повечето хора е нужно да се обясни какво е това фъдж?
Става въпрос за мек, сладък и със силно наситен какаов или ванилов вкус сладкиш. Това...
Кулинарни тайни за перфектни салати и предястия
Салатите
- Преди употреба трябва много добре да се измиват зеленчуците. Във водата при миенето им се прибавя сол и така се намалява загубата на минерални вещества и лесно се отстраняват насекомите по тях. После продуктите...
Кулинарни тайни за готвене на грил тиганГрил тиганът осигурява чудесен начин за хората, живеещи в апартаменти и нямащи възможност да изпробват предимствата на барбекю кухнята, да сготвят вкусни ястия на скара. Един добър грил тиган може да ви служи...
3
Малки кулинарни тайни за домакини на токчета
Всяка добра домакиня си има трикове и хитринки, които прилага в кухнята, за да приготви майсторски своите ястия. Ето някои полезни при готвенето.
За да не залепва месото при пържене, към мазнината прибавете няколко парченца...