Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Натто - непознатата японска хранаНатто е традиционна изтънчена японска храна. Тя се приготвя от сварени соеви кълнове, ферментирали в естествена закваска. Натто има остър аромат и специфичен вкус, който не се харесват на всеки....
10 Дек.
8 ферментирали храни за стимулиране на храносмилането и здраветоНатто
Натто е японски продукт, който също се произвежда от ферментирали соеви зърна. Богат е на фибри и пробиотици, които подобряват храносмилането....
04 Дек.
В Япония пускат сладолед, който не се топиТози протеин отдавна е известен в японската кухня под името натто. Той притежава свойството да държи в едно въздух, вода и мазнини в едно....
03 Септ.
Традиционната японска закуска е като никоя друга! Виж какво съдържаФерментирали соеви зърна Натто
Натто /виж галерията/ се сервира върху задушения ориз и това ястие се счита за високопротеинова японска закуска....
22 Ноем.
11 пробиотични храни, които са супер здравословниНатто
Натто е друг ферментирал соев продукт, който е основен в японската кухня. Съдържа огромно количество витамин К2, което може да помогне за предотвратяване на остеопороза и сърдечни удари.
11....
28 Февр.
Кои храни се препоръчват при къркорене на стомаха?Той може да се открие във ферментирали храни като зеленчуци, соя, натто и кефир.
Друга подходяща алтернатива са кивитата. Те са изключително полезни плодове, които съдържат ензима актинидин....
18 Март
Екстремни кулинарни деликатеси по светаНатто, популярна храна в Япония, представлява сварена в продължение на 6 часа на пара соя. Тя се превръща в лепкава слуз с неприятна миризма....
26 Юни
1
Витамин К2 - ползи, източници и дефицитИзточници на витамин K2 в храната
Въпреки че витамин K2 е малко в храната, можете да получите максимума от следните храни:
- риба;
- масло;
- твърдо и меко сирене;
- натто;
- кисело мляко;
- яйчен жълтък;...
05 Ноем.
Най-добрите растителни източници на калцийСоевите храни като тофу, темпе и натто съдържат около 350 мг калциев фосфат на 100 грама, а това покрива 11% от препоръчителния дневен прием на калций....
23 Август
Източници на глутаминова киселинаФерментирали соеви продукти като мисо, соев сос и натто са богати на тази аминокиселина. Кимчи, традиционна корейска гарнитура, приготвена от ферментирали зеленчуци, също съдържа глутаминова киселина....
22 Май
Витамин К2 - защо е важен и как да го набавим?свинско месо - от 0. 2 до 9. 9 микрограма на 100 грама;
- телешко месо - от 1. 1 до 9. 3 микрограма на порция от 100 грама;
- сирене - от 4. 7 до 10. 2 микрограма на 100 грама;
- мляко - от 0. 8 до 1. 0 на 100 мл;
- натто...
10 Дек.
Витамин К1 и витамин К2Намира се във силно ферментирали храни като кисело зеле, натто (японска храна от ферментирала соя), ферментирали напитки, ферментирали сирена, черен дроб, карантия, кисело мляко и също се произвежда като хранителна добавка...
19 Юли
Храни за здрава чревна флора и добра перисталтикаФерментирали соеви продукти (темпе, мисо, натто)
Това са не само отлични източници на протеини и ензими, но и на полезни бактерии, които се образуват в резултатна ферментация....
02 Окт.
14 най-добри начинa за бързо изгаряне на мазниниКато алтернатива можете да опитате да добавите някои богати на пробиотици храни към диетата си като българското кисело мляко, японската храна натто, гъба комбуча, традиционното корейско кимчи и кисело зеле.
13....
20 Февр.