Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Натто - непознатата японска хранаНатто - непознатата японска храна
10 Дек.
Натто е традиционна изтънчена японска храна. Тя се приготвя от сварени соеви кълнове, ферментирали в естествена закваска. Натто има остър аромат и специфичен вкус, който не се харесват на всеки....
8 ферментирали храни за стимулиране на храносмилането и здравето8 ферментирали храни за стимулиране на храносмилането и здравето
04 Дек.
Натто Натто е японски продукт, който също се произвежда от ферментирали соеви зърна. Богат е на фибри и пробиотици, които подобряват храносмилането....
В Япония пускат сладолед, който не се топиВ Япония пускат сладолед, който не се топи
03 Септ.
Този протеин отдавна е известен в японската кухня под името натто. Той притежава свойството да държи в едно въздух, вода и мазнини в едно....
Традиционната японска закуска е като никоя друга! Виж какво съдържаТрадиционната японска закуска е като никоя друга! Виж какво съдържа
22 Ноем.
Ферментирали соеви зърна Натто Натто /виж галерията/ се сервира върху задушения ориз и това ястие се счита за високопротеинова японска закуска....
11 пробиотични храни, които са супер здравословни11 пробиотични храни, които са супер здравословни
28 Февр.
Натто Натто е друг ферментирал соев продукт, който е основен в японската кухня. Съдържа огромно количество витамин К2, което може да помогне за предотвратяване на остеопороза и сърдечни удари. 11....
Кои храни се препоръчват при къркорене на стомаха?Кои храни се препоръчват при къркорене на стомаха?
18 Март
Той може да се открие във ферментирали храни като зеленчуци, соя, натто и кефир. Друга подходяща алтернатива са кивитата. Те са изключително полезни плодове, които съдържат ензима актинидин....
Екстремни кулинарни деликатеси по светаЕкстремни кулинарни деликатеси по света
26 Юни
1
Натто, популярна храна в Япония, представлява сварена в продължение на 6 часа на пара соя. Тя се превръща в лепкава слуз с неприятна миризма....
Витамин К2 - ползи, източници и дефицитВитамин К2 - ползи, източници и дефицит
05 Ноем.
Източници на витамин K2 в храната Въпреки че витамин K2 е малко в храната, можете да получите максимума от следните храни: - риба; - масло; - твърдо и меко сирене; - натто; - кисело мляко; - яйчен жълтък;...
Най-добрите растителни източници на калцийНай-добрите растителни източници на калций
23 Август
Соевите храни като тофу, темпе и натто съдържат около 350 мг калциев фосфат на 100 грама, а това покрива 11% от препоръчителния дневен прием на калций....
Източници на глутаминова киселинаИзточници на глутаминова киселина
22 Май
Ферментирали соеви продукти като мисо, соев сос и натто са богати на тази аминокиселина. Кимчи, традиционна корейска гарнитура, приготвена от ферментирали зеленчуци, също съдържа глутаминова киселина....
Витамин К2 - защо е важен и как да го набавим?Витамин К2 - защо е важен и как да го набавим?
10 Дек.
свинско месо - от 0. 2 до 9. 9 микрограма на 100 грама; - телешко месо - от 1. 1 до 9. 3 микрограма на порция от 100 грама; - сирене - от 4. 7 до 10. 2 микрограма на 100 грама; - мляко - от 0. 8 до 1. 0 на 100 мл; - натто...
Витамин К1 и витамин К2Витамин К1 и витамин К2
19 Юли
Намира се във силно ферментирали храни като кисело зеле, натто (японска храна от ферментирала соя), ферментирали напитки, ферментирали сирена, черен дроб, карантия, кисело мляко и също се произвежда като хранителна добавка...
Храни за здрава чревна флора и добра перисталтикаХрани за здрава чревна флора и добра перисталтика
02 Окт.
Ферментирали соеви продукти (темпе, мисо, натто) Това са не само отлични източници на протеини и ензими, но и на полезни бактерии, които се образуват в резултатна ферментация....
14 най-добри начинa за бързо изгаряне на мазнини14 най-добри начинa за бързо изгаряне на мазнини
20 Февр.
Като алтернатива можете да опитате да добавите някои богати на пробиотици храни към диетата си като българското кисело мляко, японската храна натто, гъба комбуча, традиционното корейско кимчи и кисело зеле. 13....