Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сепия с ориз и шафранПоднесете ориза със сепия, домати и магданоз, като по желание може да прибавите резенчета лимон....
30 Август
Ориз със сепия и белени скаридиНарежете сепията на парченца (ако е до 300 г, малка сепия няма нужда да се бели, белят се само големите сепии, които имат твърда ципа) и чесънът настържете....
20 Април
Сепия с доматен сосПоднесете сепията с доматен сос с гарнитура от салата и поръсено с листа мента....
29 Юли
Сепия на тиганХубавата, непреработена с химии сепия би трябвало да си съдържа сол, понякога дори малко прекалено.
Изключително подходяща добавка и компания към този морски дар е майонезата.
Сепията на тиган е готова....
11 Юли
Сепия с моркови и доматиГответе така още 5-6 минути и сложете сепията с бульона. Намалете огъня и оставете да къкри 10-15 минути или до почти цялостно изпаряване на течността....
22 Януари
1
Сепия с копър и маслиниЗахлупете съда и гответе до готовност на сепията. Аз използвах малки сепии, но рецептата може да се направи и с голяма, като се нареже на жулиени. Малко преди да свалите ястието от огъня добавете маслините....
17 Окт.
Сепия на грил тиганИмайте предвид, че сепията би трябвало да си е натурално солена, затова не прекалявайте....
16 Август
Спагети с мастило от сепия в огнен сосНарежете чесъна и доматите на малки кубчета, лютите чушлета нарежете на тънки филийки.
Сварете спагетите в солена вода до полуготовност, "ал денте".
Междувременно загрейте маслото в тиган. Добавете скаридите с чесъна...
19 Окт.
СепияКогато почиствате сепия, е добре да носите ръкавици, тъй като мастилото, което произвежда, може да оцвети ръцете ви.
Готвене на сепия
Месото на сепията е питателно и вкусно....
28 Януари
Пържена сепияУверете се, че сепията е почистена и я нарежете на дълги лентички (около 6 мм дебелина) - не на кръгчета, както обикновено се приготвят панираните калмари. Подсушете сепията от излишната течност....
20 Август
Пълнени бейби сепии с ароматен сос и крутониНапълнете малките крехки сепии. Намажете със зехтин сепиите. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
Сервирайте вкусните и ароматни сепии върху доматения сос или самостоятелно със салата....
18 Окт.
Ризото със сепияПочистете сепията от висящи ципички, ако е малка, в случай че е парче от голяма сепия, трябва да се обели от покривната ципа....
09 Юли
Паеля със сепияСепията се пуска във вряла вода за 2 секунди, вади се и се почиства от ципите....
20 Януари
1
Празнична салата със сепияПочистете сепията от ципата, която я обвива, и окото в основата на пипалата. Сварете я за 30 минути заедно с дафиновия лист и зърната черен пипер....
25 Дек.
Сепия ахийо (Sepia al ajillo)Загрейте тиган с незалепващо покритие или плоча и когато достигне максимална температура, сложете лъжица зехтин и след секунди - парчетата сепия....
07 Юни
ОризОризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр. Хр. В Китай са се провеждали годишни оризови церемонии още около 2300 г. пр. Хр. Вярва се, че оризът произхожда от Индия и Тайланд.
Оризът става популярен...
05 Март
Как се почиства сепия?от вас рецепта;
- Винаги се уверявайте, че сепията е свежа и за предпочитане сепията е почистена възможно най-скоро след покупката, за да запазите качеството си....
15 Януари
Дългозърнест ОризОризът е една от най-популярните и любими гарнитури с ориз. Без него не можем да си представим и доста различни ястия: суши, салати с ориз, оризова супа, пилаф, мляко с ориз. При приготвянето им се използват различни...
15 Май
Ориз АрбориоНай-важното за ориза е, че той е базова храна за повече от половината население на Земята. Този впечатляващ факт прави тази култура една от основните в кулинарията. Култивирането му е много ранна практика, още през 3500 година...
20 Септ.
Ориз БомбаКогато помислим за Испания в кулинарен план, това, което веднага изниква в съзнанието, е паеля. Това е ястие с ориз, смятано за типична испанска храна от чужденците и за ястие от района на Валенсия за всички испанци. Жителите...
12 Дек.
Пълнозърнест оризОризът е познат като храна на човека отпреди 6 хиляди години. Първоначално е диворастящ вид, а по-късно е култивиран. Днес хората го отглеждат по цял свят, а сортовете му са многобройни.
Началото на всички видове ориз...
04 Май
Ориз БалдоОколо 3 минути след сваряването на ориза добавете предварително нарязаните калмари и мастило от сепия....
04 Април