Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

РациРаци
19 Март
Раците са едни от морските дарове, така любими на мнозина от нас. Раците са от семейство Ракообразните (Crustacea), които са подтип безгръбначни трипластни животни от тип членестоноги. Познати са около 400 вида раци - както...
Рулца от рациРулца от раци
05 Март
2
Рулца от раци са сурогатен продукт на съвременната хранителна индустрия. Макар и да се наричат рачешки, много страни се въздържат от това наименование за обозначаване на апетитните червено бели пръчици с аромат на рачешко...
Как да приготвим рациКак да приготвим раци
21 Август
Сочното сладко месо на раците се харесва както на възрастните, така и на децата. Ордьоврите и ястията от раци са популярни в много национални кухни. Най-вкусни са речните раци, уловени в ранните дни на есента. Тогава...
Как се приготвят рациКак се приготвят раци
06 Януари
Има много различни начини за приготвяне на вкусни ястия с раци. Раците са перфектно мезе за бира. Най-лесният начин да ги приготвите е да ги сварите във вряща вода с добавка на черен пипер на зърна, сол и копър....
Варени рациВарени раци
29 Февр.
Слагате вода на котлона да заври. Прибавете подправките и оставете няколко минути да ври. Добавяме изчистените раци във врящата вода и оставяме за около 6-7 минути. Сервирайте по желание с лимон....
Какво съдържат рулцата от рациКакво съдържат рулцата от раци
26 Март
20
Основен компонент на рулцата от раци не е месото от рачешки опашки, а пречистен рибен белтък, известен като сурими. Сурими се прави от месото на бяла риба, най-често хек, но също така риба меч, тилапия, различни видове...
Ароматни речни рациАроматни речни раци
17 Май
В дълбока тенджера поставяме вода горе-долу колкото да покрие раците изцяло. Добавяме солта и свежите подправки. Чесъна го обелваме и слагаме скилидките във водата цели. Измиваме раците и ги почистваме, като махаме с леко...
Раци по ростовскиРаци по ростовски
21 Дек.
В тенджера се кипва половин литър вода, добавят се нарязаните на ситно моркови, чесън и лук, черният пипер, дафиновите листа, виното и солта. Щом течността кипне, се пускат почистените предварително раци и се варят до...
Супа от рациСупа от раци
02 Юни
3
Измийте и почистете раците, като махнете и средната перка на опашката. Сложете ги да се сварят във вряща вода с 1 чаена лъжичка оцет, парче морков, парче керевиз, щипка настъргана кора от лимон. След сваряването (около...
Каша от рациКаша от раци
06 Февр.
Сварете и почистете раците. Нарежете лука на полумесеци и го задушете в мазнина. Прибавете брашното и разбъркайте. Сложете солта и червения пипер. Добавете бульона, в който са врели раците. Оставете яхнията да ври...
Раци с оризРаци с ориз
12 Април
Сварете ориза в разтворения бульон. Добавете месото от раци и разбъркайте. Наръсете с черен пипер и сол по желание. При поднасяне се оформя купчинка от ястието и се гарнира със свежа салата....
Суфле от рациСуфле от раци
02 Юли
Сварете раците и отделете месото им. Запържете брашното в мазнина, разредете го с прясно мляко и отдръпнете от котлона. Щом сместа се охлади, добавете отделените жълтъци, а след това и разбитите белтъци. Прибавете...
Салата от рациСалата от раци
21 Февр.
Сварете раците за около 15 минути в подсолена вода заедно с дафиновия лист, лимоновия сок, моркова и целината. След като отстраните от огъня, ги оставете да престоят във водата за още около 10 минути. Отделете месото от...
Морски раци натюрМорски раци натюр
28 Май
Изплакваме раците на течаща вода и с помощта на кухненска щипка или голяма лъжица ги хващаме и прехвърляме в тенджера, като внимаваме да не ни ухапят. На дъното на тенджерата, преди да сложим раците, слагаме стръкчета...
Полезни ли са рулцата от раци?Полезни ли са рулцата от раци?
28 Ноем.
Рулцата от раци са популярна храна, която хората предпочитат по празници, специални случаи или просто когато искат да се поглезят с нещо. Чудесна добавка към салати и студени предястия, те са полуготов деликатес с нестандартен...
За и против рулцата от рациЗа и против рулцата от раци
28 Февр.
Сигурно се сещате за безброй рецепти за салати и предястия, които се приготвят от рулца от раци и самите вие обичате както да ги приготвяте, така и да ги консумирате. Считате, че те са истински деликатес, който освен...
Панирани рулца от рациПанирани рулца от раци
10 Дек.
3
Рулцата от раци се обелват от целофана и се посоляват съвсем малко. В купа си разбивате яйцата с брашното до гъстотата на гъста боза, може да добавите и малко бира, ако ви се е получила гъста смес. Поръсвате с черен...
Пълнени раци с портокалиПълнени раци с портокали
23 Дек.
Разрязваме портокала на две и издълбаваме вътрешността. Нарязаните на дребно ябълка, сварените и изчистени раци, вътрешността от портокала, леко задушения в лимонов сок керевиз се разбъркват хубаво заедно с майонезата...
Марсилско суфле с рациМарсилско суфле с раци
06 Февр.
Месото от раци се нарязва на парченца. Добавят се нарязаният на ситно чесън, кориандърът, маслото, лимоновият сок, сметаната, солта и черният пипер. Отделят се белтъците на яйцата, разбиват се на сняг и внимателно се...
Хрупкави рулца от рациХрупкави рулца от раци
25 Май
Обелваме всяко рулце от целофана, в които са увити, и всяко потапяме във брашно. Разбиваме яйцата със черен пипер. Потапяме във разбитите яйца и после в галета. Загряваме олио в по дълбок тиган и пържим до златисто...
Раци със сметанов сосРаци със сметанов сос
23 Юли
Внимателно пуснете живите раци във вряща вода и ги бланширайте за 2 минути. След това изчистете раците, като отстраните главата и краката. Може да оставяте само бялото месо от опашката и по-големите щипки. Поръсете ги с черен...
Задушени раци с бираЗадушени раци с бира
29 Септ.
Раците се измиват почистват и сваряват в 2 ч.ч. вода, бирата, нарязаната чушка и малко масло. Сварените раци се запържват леко в сгорещено масло + 3 с.л. от бульона, в който са се варили. Поднасят се топли с лимон...
Панирани рулца от рациПанирани рулца от раци
20 Февр.
6
От всички продукти, без ролцата, приготвяме смес. В тази смес потапяме 1 по 1 ролцата и пържим в олио. Прекрасно мезе за ракийка....
Варени раци по рускиВарени раци по руски
04 Август
Ряпата, морковите и магданозеният корен се обелват и се режат на кръгчета. Заливат се с вряла вода, добавя се сол и дафинов лист и се варят 40 минути. Добавят се раците, на които предварително е отстранена средната перка...
Речни раци на жарРечни раци на жар
11 Окт.
За осъществяването на тази рецепта е необходимо да се запали огън до получаване на жар. Трябва да се уловят раци, като се подбират по-големите. Излизат повече привечер. Хващат се точно зад щипките, за да не ви ощипят....