Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Обикновен звезданОбикновен звездан
18 Юли
Състав на обикновен звездан В жълтия пигмент на цветовете са открити кверцетагетин и неговият 7-метилов естер. От обикновения звездан е изолиран и галактоманан — един цианогенен глюкозид, отделящ синилна киселина....
Маслени звезди с дъх на бадемиМаслени звезди с дъх на бадеми
07 Юни
Тестото за сладки се разточва, нарязва се на звездички. Така приготвените масленки се по 10 – 12 минути....
Коледни звезди с кокосКоледни звезди с кокос
03 Януари
Печете коледните звезди при 200°C в продължение на 10-12 минути....
Коледни звезди с глазураКоледни звезди с глазура
05 Март
Разтриваме брашното с врялото масло на трохи. Прибавяме пудрата захар, канелата, лимонтузуто разтворено в 1 с.л вода и содата. Измесваме тесто, разстиламе го на дебела кора и изрязваме звезди....
Обикновен морски език с картофи на фурнаОбикновен морски език с картофи на фурна
06 Юли
Печете обикновения морски език с картофи на фурна на 200 градуса за около тридесет минути....
Гъбената Каша на ЗвездевГъбената Каша на Звездев
13 Юни
Поръсваме със сол и черен пипер на вкус, добавяме и лимоновия сок. Поднасяме като основно ястие или като гарнитура. Гъбената Каша на Звездев е готова....
Краставичките на Иван ЗвездевКраставичките на Иван Звездев
08 Юни
1
Оставя се да изстине напълно и се прибира на хладно. Краставичките на Иван Звездев са готови....
Козунака на Иван ЗвездевКозунака на Иван Звездев
17 Април
Разбъркваме докато брашното поеме течните съставки. Замесваме меко тесто, което да лепне леко. Намазняваме с малка тавичка или голяма купа с част от маслото, което ни остана и слагаме тестото в нея....
Телешкото варено на ЗвездевТелешкото варено на Звездев
28 Февр.
Слага се една глава едро нарязан кромид лук, нарязаните моркови на колелца и нарязаната на дребно глава целина....
Пълнените тиквички на ЗвездевПълнените тиквички на Звездев
21 Февр.
Фурната се загрява предварително на 180 градуса, а след като се сложат тиквичките печем около 40 минути....
Гъбената супа на ЗвездевГъбената супа на Звездев
02 Окт.
Оставете супичката да се вари на бавен огън приблизително 25 минути. Сипете сметаната в дълбока чиния и прибавете 1 черпак от бульона на супата. Разбъркайте и прибавете сместа в тенджерата....
Хранителен състав на джинджифилаХранителен състав на джинджифила
26 Окт.
Куркуминът е една от активните съставки на куркумата. Той му придава характерният цвят. Джинджеролът също е и най-важната и основна съставка на джинджифила....
Хранителен състав на царевицатаХранителен състав на царевицата
13 Януари
Едва ли има човек, който да не обича да си хапва царевица. Освен че е много вкусна, тя съдържа в себе си много полезни вещества. Едно от любимите неща на мнозина е да хапваме царевица, докато си седим на плажа и гледаме...
Обикновен хлябОбикновен хляб
02 Дек.
2
Не можах са изчакам да изстине, толкова е вкусен този обикновен хляб!...
Обикновен кексОбикновен кекс
14 Ноем.
88
Поставя в електрическа фурна и печете вашия обикновен кекс 40 минути на 120 градуса, след което още 20 минути на 180 градуса; С клечка за зъби можете да проверите когато е готов, клечката трябва да излиза суха....
Обикновен пилафОбикновен пилаф
21 Май
Варете в подсолената гореща вода ориза, докато тя се изпари, след което го задушете в сгорещеното олио и го поднесете с подходящ сос. Приготвеният пилаф е подходящо канапе за кебап или мини кюфтенца....
Обикновен кексОбикновен кекс
14 Ноем.
88
Поставя в електрическа фурна и печете вашия обикновен кекс 40 минути на 120 градуса, след което още 20 минути на 180 градуса; С клечка за зъби можете да проверите когато е готов, клечката трябва да излиза суха....
Обикновен сбитенОбикновен сбитен
05 Март
В кипящата вода добавете меда, петмеза, хмела, карамфила, канелата, ментата и варете 30 мин. Обикновеният сбитен се пие топъл като чай....
Обикновен тараторОбикновен таратор
28 Септ.
1
Добавяте нарязаните на ситни кубчета (или на ренде) краставици. Добавяте водата. Посолявате и добавяте олио. Прибавяте орехите и копъра. Разбърквате и поднасяте таратора студен....
Обикновен кейкОбикновен кейк
12 Ноем.
1
Маргаринът и захарта се бият, докато станат на пяна. След това към тях се прибавят един по един жълтъците, млякото, содата, лимоновата кора и постепенно брашното. Накрая се прибавят белтъците, разбити на гъст сняг....
Обикновен кремОбикновен крем
18 Май
Смесвам брашното и захарта, наливам малко мляко и варя на котлона, като периодично доливам от млякото. докато се получи крем с желана гъстота....
Обикновен чийзкейкОбикновен чийзкейк
25 Февр.
Бисквитите се смилат и се объркват с маслото и кристалната захар до получаването на трохи. Крема сиренето се разбива с пудрата захар и се добавя сметаната....
Обикновен козунакОбикновен козунак
20 Февр.
7
Когато е готово, го разделям на няколко топки в зависимост колко искаме да са големи козунаците. Всяка топка я правя на фитил и по три ги сплитам на плитка....
Обикновен мармаладОбикновен мармалад
30 Август
Измийте сливите и ги почистете от костилки и дръжки. Част от сливите се сваряват, като се разбъркват непрекъснато. Щом пуснат сок се прибавят и останалите сливи, така че съдът да бъде пълен само 3/4 от своя обем. Сварените...
Състав на яйцатаСъстав на яйцата
23 Окт.
От витаминния състав се откриват витамин А, полезен за здравето на кожата и имунната система, витамин В2 и В12, които подпомагат енергийния метаболизъм, червени кръвни клетки и нервната система....