Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Съхранение на бобСъхранение на боб
17 Март
Бобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
Съхранение на боровинкиСъхранение на боровинки
25 Юли
Преди да приготвите боровинки за съхранение, трябва да отстраните тези, които са с леко загнили части или са били ударени. Те бързо ще изгният в хладилника....
Съхранение на зимнинаСъхранение на зимнина
14 Юли
Съхраняването на храна за през зимата може да стане по редица начини. Един от методите съхраняване на продукти през зимния период е замразяването им във фризер. Най-подходящи за целта са всички зеленчуци, които...
Съхранение на бамяСъхранение на бамя
12 Юли
Сушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето. Нанизва се на нанизи и се поставя на добре огрято от слънцето проветриво място....
Съхранение на гроздеСъхранение на грозде
26 Септ.
Друг метод за съхранение на грозде у нас е известен като "суха чепка". Гроздовете се поставят в щайги, наредени на етажи. Между тях се оставят пътеки за движение или се окачват на предварително опънати телове....
Съхранение на магданозСъхранение на магданоз
22 Януари
2
Най-разпространеният начин за съхранение е сушенето. Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и изгнили листенца. След това много добре се измива под обилно течаща вода....
Правилно съхранение на дюлиПравилно съхранение на дюли
25 Септ.
Ако имате много дюли, тогава ще трябва да се опитате да намерите най-подходящото място и да създадете специални условия за съхранение на плодовете....
Съхранение на печени чушкиСъхранение на печени чушки
16 Август
1
Печените чушки можете да сложите за зимата във фризер или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите. Ако предпочитате някакви кутии, също...
Правилно съхранение на подправкиПравилно съхранение на подправки
31 Окт.
При тях тези правила са свързани не само с правилното им използване към различните ястия, но и с адекватното им съхранение....
Съхранение на червено цвеклоСъхранение на червено цвекло
08 Окт.
Избраните екземпляри са здрави, без механични повреди, неполивани и неторени непосредствено преди съхранението. За съхранение най-подходящ е плитък ровник....
Съхранение на сушени плодовеСъхранение на сушени плодове
03 Окт.
Необходимо е при съхранение на сушените плодове да има някакъв достъп на въздух, ако все пак предпочитате пластмасовите опаковки....
Правилно съхранение на козметикаПравилно съхранение на козметика
09 Април
Лакът за нокти Хладната среда в домашния хладилник е добро място за съхранение на лака за нокти. Ниската и постоянна температура ще помогне да се запази цветът на лака....
Събиране и съхранение на смрадликаСъбиране и съхранение на смрадлика
08 Август
Смрадликата има много наименования. Известна е още като тетра, но в различните краища на България може да я откриете като смрадлек, смрадляк, тетере, тетря и други. Смрадликата е широко разпространена билка у нас. Свръхексплоатацията...
Съхранение и консервиране на руколаСъхранение и консервиране на рукола
01 Юни
Руколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. Витамин С е мощен антиоксидант, а когато консумирате рукола...
Съхранение и консервиране на лимониСъхранение и консервиране на лимони
22 Май
Съхранение на цели лимони Ако възнамерявате да използвате лимоните в рамките на няколко дни след покупката, ги съхранявайте далеч от пряка слънчева светлина....
Съхранение и консервиране на лещаСъхранение и консервиране на леща
13 Април
Съхранение на леща Съхранявайте сушената (пакетирана) леща в херметически затворен съд в шкафа или на хладно сухо място за период до една година....
Събиране и съхранение на глухарчеСъбиране и съхранение на глухарче
12 Април
Съхранението е като корените....
Зелев сок - ползи и съхранениеЗелев сок - ползи и съхранение
05 Февр.
Съхранение на пресен сок от зеле Сокът от зеле е нетраен продукт. Поради това трябва да се приготвя в деня на консумацията....
Съхранение на копър и магданозСъхранение на копър и магданоз
27 Юни
3
След като се замразят, извадете кубчетата нарязана зеленина и ги сложете в кутия за съхранение във фризер. При нужда пускайте необходимото количество кубчета в ястията....
Съхранение и приготвяне на кестениСъхранение и приготвяне на кестени
19 Окт.
1
Кестенът е подходящ за солени и за сладки ястия. Съществуват много различни технологии, по които може да бъде приготвен. За да си купите кестени, трябва да знаете следните неща – първо цветът му трябва да бъде червеникаво-кафяв...
Съхранение и консервиране на тиквиСъхранение и консервиране на тикви
18 Окт.
За по-дълго съхранение замразяването или консервирането на тиквата може да ви позволи да я използвате в храна през цялата година....
Съхранение на орехи и ядкиСъхранение на орехи и ядки
26 Септ.
Когато купувате ядки, не винаги успявате да използвате цялото количество на един път. Ядките съдържат много мазнини, които при висока температура и свободен достъп на въздух ги превръщат в доста горчив деликатес. За...
Консервиране и съхранение на боровинкиКонсервиране и съхранение на боровинки
21 Август
Друг популярен начин на съхранение на боровинките е превръщането им в сок. За да си направите от този елексир, са ви необходими боровинки, захар и лимонена киселина....
Консервиране и съхранение на тиквичкиКонсервиране и съхранение на тиквички
29 Юни
2
Тиквичките са ранен пролетен зеленчук, който е предпочитан през цялото лято, заради добрия си вкус и много достъпната си цена. От тиквички могат да се приготвят толкова много гозби – добавят се в гювеч, супа, ориз, а стават...
Съвети за съхранение на салатиСъвети за съхранение на салати
29 Юни
Въпреки че правенето на салата изглежда напълно лесна задача, винаги трябва да се съобразите с някои изисквания, ако искате да консумирате и да сервирате свежа и вкусна салата. Използвайте винаги само крехка зелена...