Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Изненади от швейцарската кухняИзненади от швейцарската кухня
26 Януари
И въпреки многото взаимствани кулинарни тънкости и самата швейцарска кухня има своя изразена индивидуалност....
Швейцарска супаШвейцарска супа
14 Февр.
Нарежете на ситно кромида, целината и моркова и ги запържете в олиото. Добавете шунката и бекона на кубчета, след тях - и предварително накиснатите за 4-5 часа боб и жито. Залейте с бульона, сложете дафиновия лист...
Швейцарска салатаШвейцарска салата
08 Януари
Яйцата се сваряват и се нарязват на дребно. Добавят се нарязаните кашкавал, краставици и домати. Разбърква се и се подправя с олиото, оцета, черния пипер, солта и кориандъра. По желание може да поднесете салатата върху...
Какво знаете за швейцарската кухня?Какво знаете за швейцарската кухня?
25 Февр.
Подходящи са типични швейцарски много стари сортове дребни картофи. Други известни деликатеси от швейцарската кухня са фондю и рьощи....
Швейцарска тиквена супаШвейцарска тиквена супа
24 Ноем.
Обелете тиквата, картофа, праза и моркова. Нарежете ги на средно големи парчета. Загрейте тенджера под налягане. Сложете бучката масло. Запържете леко праза и когато стане прозрачен, добавете и останалите зеленчуци. Запържете...
Швейцарска шкембе чорбаШвейцарска шкембе чорба
22 Септ.
Добре почистеното шкембе се залива със студена, подсолена вода и се сварява до омекване. Отцежда се и се нарязва на тънки ивици. Загрява се маста и се запържва до златисто ситно нарязания лук. Когато лукът омекне,...
Швейцарска Тиквена Супа със СиренеШвейцарска Тиквена Супа със Сирене
09 Януари
Отстранете от огъня и прибавете кремообразното швейцарско сирене, маслото, черния пипер и още сол, ако е нужно. Пасирайте до гладка и кремообразна консистенция....
Швейцарска салата с дребни макарониШвейцарска салата с дребни макарони
19 Август
Накъсваме рибата на парченца и разбъркваме с предварително приготвения дресинг. Нарязваме краставичката на колелца, домата - на кубчета, а лука - на полумесеци. Заливаме зеленчуците с дресинга и прибавяме макароните...
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Хрупкав хляб, подобен на френска багета, но с по-лека текстура, пълнен с печено свинско месо, шунка, швейцарско сирене и кисели краставички....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Швейцарско цвеклоШвейцарско цвекло
02 Юни
2
Една чаша приготвено Швейцарско цвекло ни дава 22.0% от дневната стойност на желязо....
Мокър сладкиш от турската кухняМокър сладкиш от турската кухня
17 Януари
1
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Млечната баница от моята кухня е чудна! Източник: Моята майка Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен. Източник: Cause It`s Always Delicious Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
Фурна - 160-170 градуса. Плоска тава с хартия за печене. Работи се с миксер! СТАРТЕР: първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
Голямо кюфте с картофи - по швейцарска рецептаГолямо кюфте с картофи - по швейцарска рецепта
05 Април
3
Замесваме каймата с всичките продукти. Растиламе я на правоъгълник и в средата в един ред разстиламе моцарелата нарязана на филийки. Поръсваме обилно с магданоз. Прихлупваме от едната страна и оформяме едно голямо правоъгълно...
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледни Линцер сладки от моята кухня
14 Май
Коледните Линцер сладки от моята кухня са готови. Източник: Приятел Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняШекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухня
12 Януари
Сварете сиропа за сладкиша. Трябва да се охлади, докато вие се занимавате с тестото. В купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата, но отделете 1 жълтък за намазване на сладките. Прибавете гриса заедно с ванилията...
Сладка спаначена торта от турската кухняСладка спаначена торта от турската кухня
24 Февр.
Украсявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание. Аз украсих спаначения сладкиша с нар. Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
Швейцарско сирене СбринцШвейцарско сирене Сбринц
30 Ноем.
Използва се много широко в швейцарската кухня, като замества пармезана. История на сирене Сбринц Този вид сирене е едно от най-старите и известни сирена в Европа....