Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изненади от швейцарската кухняИ въпреки многото взаимствани кулинарни тънкости и самата швейцарска кухня има своя изразена индивидуалност....
26 Януари
Швейцарска супаНарежете на ситно кромида, целината и моркова и ги запържете в олиото.
Добавете шунката и бекона на кубчета, след тях - и предварително накиснатите за 4-5 часа боб и жито.
Залейте с бульона, сложете дафиновия лист...
14 Февр.
Швейцарска салатаЯйцата се сваряват и се нарязват на дребно. Добавят се нарязаните кашкавал, краставици и домати.
Разбърква се и се подправя с олиото, оцета, черния пипер, солта и кориандъра.
По желание може да поднесете салатата върху...
08 Януари
Какво знаете за швейцарската кухня?Подходящи са типични швейцарски много стари сортове дребни картофи.
Други известни деликатеси от швейцарската кухня са фондю и рьощи....
25 Февр.
Швейцарска тиквена супаОбелете тиквата, картофа, праза и моркова. Нарежете ги на средно големи парчета.
Загрейте тенджера под налягане. Сложете бучката масло. Запържете леко праза и когато стане прозрачен, добавете и останалите зеленчуци. Запържете...
24 Ноем.
Швейцарска шкембе чорбаДобре почистеното шкембе се залива със студена, подсолена вода и се сварява до омекване. Отцежда се и се нарязва на тънки ивици.
Загрява се маста и се запържва до златисто ситно нарязания лук.
Когато лукът омекне,...
22 Септ.
Швейцарска Тиквена Супа със СиренеОтстранете от огъня и прибавете кремообразното швейцарско сирене, маслото, черния пипер и още сол, ако е нужно.
Пасирайте до гладка и кремообразна консистенция....
09 Януари
Швейцарска салата с дребни макарониНакъсваме рибата на парченца и разбъркваме с предварително приготвения дресинг.
Нарязваме краставичката на колелца, домата - на кубчета, а лука - на полумесеци.
Заливаме зеленчуците с дресинга и прибавяме макароните...
19 Август
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняХрупкав хляб, подобен на френска багета, но с по-лека текстура, пълнен с печено свинско месо, шунка, швейцарско сирене и кисели краставички....
28 Ноем.
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Швейцарско цвеклоЕдна чаша приготвено Швейцарско цвекло ни дава 22.0% от дневната стойност на желязо....
02 Юни
2
Мокър сладкиш от турската кухняТака оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Скариди саганаки от моята кухняСкаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Млечна баница от моята кухняМлечната баница от моята кухня е чудна!
Източник: Моята майка
Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
06 Май
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня е много вкусен.
Източник: Cause It`s Always Delicious
Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
14 Май
6
Козуначени кифли от моята кухняФурна - 160-170 градуса.
Плоска тава с хартия за печене.
Работи се с миксер!
СТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
13 Окт.
3
Голямо кюфте с картофи - по швейцарска рецептаЗамесваме каймата с всичките продукти. Растиламе я на правоъгълник и в средата в един ред разстиламе моцарелата нарязана на филийки. Поръсваме обилно с магданоз.
Прихлупваме от едната страна и оформяме едно голямо правоъгълно...
05 Април
3
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
14 Май
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняСварете сиропа за сладкиша. Трябва да се охлади, докато вие се занимавате с тестото.
В купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата, но отделете 1 жълтък за намазване на сладките.
Прибавете гриса заедно с ванилията...
12 Януари
Сладка спаначена торта от турската кухняУкрасявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание.
Аз украсих спаначения сладкиша с нар.
Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
24 Февр.
Швейцарско сирене СбринцИзползва се много широко в швейцарската кухня, като замества пармезана.
История на сирене Сбринц
Този вид сирене е едно от най-старите и известни сирена в Европа....
30 Ноем.