Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Всички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
10 Май
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
11 Окт.
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
23 Март
Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното. Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
25 Юни
Разбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре. Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
20 Юни
1
А и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват. * По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
Основен бадемов сос за рибни ястияОсновен бадемов сос за рибни ястия
27 Април
Може да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
Риба МойваРиба Мойва
26 Юли
Съвременните представи за здравословно балансирано хранене са невъзможни без присъствието на морски дарове, към които принадлежат и някои видове дребна риба като мойвата. Самото название е с много древни корени, които ни...
Риба мечРиба меч
16 Юни
Риба меч /Xiphias gladius/ представлява хищна риба от разред Бодлоперки /Perciformes/, която е особено популярно заради специфичния си външен вид. Риба меч притежава доста издължена горна челюст, която напомня меч. Точно...
Риба ПлатикаРиба Платика
07 Септ.
Едва ли има любител на рибни ястия, който да не може да разпознае плоското, сплеснато тяло с висока характерна гърбица, която започва с лека извивка след главата на рибата платика....
Риба ФагриРиба Фагри
06 Април
Ако искате по-диетично ястие, хвърлете поглед на рецептите ни за печена риба....
Риба ТонРиба Тон
25 Февр.
1
Макар рибата тон да е по-често използвана консервирана, тя не може да се сравни с невероятната твърда, наситена и месеста текстура и вкус на прясната риба тон. И консервираната, и прясната риба могат да бъдат намерени целогодишно...
Риба ТрескаРиба Треска
21 Февр.
1
Така например риба треска и картофеното пюре с чесън са традиционните ястия на гръцката трапеза на 25 март всяка година - националният празник на Гърция Евангелизму....
Непознатата риба дорадоНепознатата риба дорадо
13 Септ.
Древните римляни ценили високо местото на рибата и го поднасяли като церемониално ястие. В Хавай това е най-популярната риба в менюто, а в Малта я поднасят печена заедно с главата и опашката....
Осоляване на рибаОсоляване на риба
20 Ноем.
Когато се осолява риба, целта е да стане тя вкусна, и в същото време да не загуби вкусовите си качества, да е със запазена структура, леко мазна и еластична. Осоляването на рибата е традиционен и лесен начин за нейното...
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Ако по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й. За консервиране са подходящи всички видове риби – морски...
Диета с рибаДиета с риба
05 Дек.
3
Диетите с риба са много популярни, тъй като рибата е полезна и същевременно диетична храна, а освен това е и много вкусна. Това прави диетата с риба предпочитана от много хора, които искат да отслабнат. Любимата диета...
Риба срещу възпаленияРиба срещу възпаления
29 Септ.
Когато възпалителните процеси протичат нормално, това е напълно обичайно явление за вашето тяло. Особено ако организмът се възстановява от травма. Ако например се порежете, веднага започва възпалителна реакция, благодарение...
Хипоалергенни основни ястияХипоалергенни основни ястия
30 Ноем.
Тези предварителни базови знания помагат при изготвяне на менюто с хипоалергенни ястия. Захарните изделия, млечните продукти също спадат към алергените....
Световноизвестни немски ястияСветовноизвестни немски ястия
20 Окт.
Ястията с дребно нарязано месо не се радват на голяма почит. Labskaus е старо популярно сред моряците ястие, като се смята, че най-добре се приготвя в Хамбург....
Популярни скандинавски ястияПопулярни скандинавски ястия
28 Март
Друго интересно ястие е ракьорет – пъстърва, заровена за една година в пръст. Финландски ястия рядко се приготвят в чужбина....