Gotvach.bg»Статии»Хлебна Мая
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Хлебна Мая

Търсиш информация за Хлебна Мая? Разгледай последните ни публикации и статии за Хлебна Мая.
Хлебна мая или естествена закваска?Хлебна мая или естествена закваска?
17 Август
4
Хлябът се прави с хлебна мая, която създава множество такива мехурчета, които се впримчват в тестото и му помагат да втаса и да се надигне по време на печене....
Маята за хляб вредна ли е?Маята за хляб вредна ли е?
11 Окт.
Вижте още: - Видове мая за хляб; - Хлебна мая или естествена закваска;...
МаяМая
03 Февр.
3
Видове мая По своя вид маята може да бъде хмелова, нахутова, бобова, по предназначение - хлебна - за хлебни изделия), бирена - за пиво и фармацевтични цели)....
Бирена МаяБирена Мая
03 Февр.
Така стигаме до извода, че бирената и хлебната мая са братовчеди в семейството на т.нар. „благородни микроорганизми“. И двата вида мая са представители на рода Сахаромицес....
Вредата от белия хлябВредата от белия хляб
21 Дек.
5
Алтернатива се явява полезното пълнозърнесто или ръжено хлебче. Може да се купи от всеки магазин или да се приготви у дома, но без да се използва мая и маргарин....
Истинският кроасан с масло, който се топи в устатаИстинският кроасан с масло, който се топи в устата
31 Март
За разлика от това, което се използва за другите сладкиши, в това за кроасана се добавя мая. Големите майстори правят тестото от брашно, хлебна мая, вода, малко захар и малко сол....
Български хлебар бе обявен за съкровище на ЮНЕСКОБългарски хлебар бе обявен за съкровище на ЮНЕСКО
15 Окт.
3
Старозагорският майстор-хлебар Богдан Богданов беше обявен за живо съкровище на ЮНЕСКО. Майсторът замесва хляб по древна рецепта с жива мая и изворна вода....
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?
29 Юли
Хлебна мая - само 7 грама хлебна мая съдържат между 1.4 и 14 мкг биотин. 6. Пшеничен хляб - истинско депо на биотин. Една филия пшеничен хляб съдържа между 0.02 и 6 мкг биотин. 7....
Ужас! Хибридната пшеница превръща хляба в отроваУжас! Хибридната пшеница превръща хляба в отрова
07 Септ.
Според диетолога, когато към брашното от ГМО зърно се добави хлебна мая, тогава изделията от него се превръщат в чиста отрова....
Как да използваме маята за здраве и красота?Как да използваме маята за здраве и красота?
23 Юни
Истински природен резервоар на полезни вещества, хлебната и бирената мая са богати на витамини от В групата, минерали, аминокиселини и дрожди....
Ползи от бирената маяПолзи от бирената мая
09 Май
Той има горчив вкус и не бива да се бърка с хлебната мая. Съдържанието на хром в бирената мая може да създаде интерес у хората с диабет тип II (неинсулинозависим диабет), тъй като той понижава кръвната захар....
Здравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментацияЗдравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментация
19 Май
Печенето на хляб без мая се прави от безквасно тесто - без добавяне на мая. Хлябът, направен от тесто с естествена ферментация, не може да се развали много дълго време....
Тънкости при печене на баницаТънкости при печене на баница
29 Август
1
В тази рецепта ще приготвим тестото с хлебна мая. Първо се размива маята с малко вода. Прибавят се мазнината, солта, яйцата, брашното и лимонадата....
Най-веселите Великденски традиции от цял святНай-веселите Великденски традиции от цял свят
14 Април
Представляват кифлички от тесто с мая с плънка от стафиди и грозде с оформен кръст върху тях, който символично разделя питката на четири части, представляващи четирите сезона (четирите тримесечия)....
Основни правила при печене на хлебни изделияОсновни правила при печене на хлебни изделия
25 Юли
Домашни хлябове за 30 минути Съставки: - 250 г брашно - 6 г суха мая - 4 г сол - 30 г масло или маргарин - 100 мл мляко - 50 мл вода За смазване на върха: - 1 жълтък - 5 г мляко....
Тайните на перфектното тестоТайните на перфектното тесто
20 Януари
6
По този начин то става по-крехко и шупливо; - Ако замесвате хлебно тесто използвайте мая, като внимавате да не я попарите....