Видове Подправки

Търсиш информация за Видове Подправки? Разгледай последните ни публикации и статии за Видове Подправки.
Букети от подправкиБукети от подправкиЗа да имат ястията неповторим вкус, създайте сами букети от подправки. За зеленчукови гарнитури към различните видове месо, се използват почти всички видове зеленчуци, в това число и кореноплодните подправки....
Подходящи подправки за пициПодходящи подправки за пициБосилекът е една от най-употребяваните подправки за пици. Някои видове босилек по аромат приличат на аромата на карамфил или на аромата на индийско орехче....
Любопитно! Най-странните подправки в светаЛюбопитно! Най-странните подправки в светаМоже би най-популярната от тези странни подправки е сосът Уорчестър, без който нито една английска домакиня не би се заела да готви. Той се добавя в различни видове традиционни английски ястия....
Кои подправки подхождат на различните месаКои подправки подхождат на различните месаЗадължителни подправки за свинско - Черен пипер – тази подправка е изключително подходяща за много видове меса. На свинско подхожда, ако приготвяте печено месо, свинско варено....
Опасно ли е прекаляването с лютоОпасно ли е прекаляването с лютоПонякога може да се получат алергии към различни видове люти подправки. Всяка люта подправка, консумирана в по-големи дози, е дразнител за лигавицата на стомаха....
МацисМацисОт мациса се приготвят специално масло с приятен аромат, което се влага в различни видове горчица и сосове. Някои народи поръсват с него и напитките си....
Най-популярните индийски подправкиНай-популярните индийски подправкиСемената, намиращи се в тези шушулки, се смилат и в повечето случаи се използват като ароматна добавка на някои видове чай. Индийската подправка се използва още за овкусяване на ориз и печени ястия....
Характерни черти на Индийската кухняХарактерни черти на Индийската кухняДал се използва са видовете зърнени храни - боб, леща, нахут, както и гозбите, приготвени от тях. Черната леща в Индия се нарича урад-дал, а белият боб – архар-дал....
Основни есенции в кулинариятаОсновни есенции в кулинариятаВ многото стилове на готвене, които съществуват по света, почти няма такива, които да не зависят от различните видове растителни мазнини и оцет, ароматизирани с местни подправки....
Плънки, подходящи за шаранПлънки, подходящи за шаранВидовете подправки, подходящи за риба, са мащерката, която дава интересен акцент, девесилът, на върха на ножа, дафинов лист или розмарин, много пестеливо....
Правилно съхранение на подправкиПравилно съхранение на подправкиАко сте свикнали да прибирате всички видове подправки, които имате на едно и също място, в един съд, то тогава вероятно сте обърнали внимание, че която и от подправките да добавите към ястие, всички имат един и същи смесен...
Пет подправки за млади готвачкиПет подправки за млади готвачкиДжинджифилът се добавя в тестени изделия, хляб, бисквити и всевъзможни видове сладкиши. Без тази подправка е невъзможно да си представим вкуса на китайските манджи....
Как да си отгледаме подправки в саксияКак да си отгледаме подправки в саксияЕто няколко примера как да процедирате при отглеждането на отделни видове билки: Лавандула – тази красива подправка се нуждае от широки саксии и лека, аерирана, и запасена с хранителни вещества почва....
Тези подправки не трябва да попадат в едно и също ястиеТези подправки не трябва да попадат в едно и също ястиеЧубрица Чубрицата, която от незапомнено време е най-използваната българска подправка, може да бъде поръсена на всички видове месо, да се сложи в плънката на пълнени чушки или сарми и да се използва за подправяне на супи...
Естрагонът е идеален за рибни ястияЕстрагонът е идеален за рибни ястияВсъщност естрагонът е подходящ за овкусяване на различни видове зеленчуци и меса. Много често се използва в средиземноморската кухня – с него се овкусяват сосове за паста....