Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Съвети при мариноване на маслиниСъвети при мариноване на маслини
25 Януари
Мнозина опитвали са на мнение, че домашно приготвените мариновани маслини са в пъти по-вкусни от тези, които са продавани в магазина....
Сос за маринованеСос за мариноване
19 Януари
Скилидката чесън се счуква на крем заедно със захарта. Омесват се соевия сос и сухото вино и се добавя счукания чесън. Маринатата се използва за овкусяване на пилешко, свинско или телешко месо...
Да си мариноваме шпротиДа си мариноваме шпроти
05 Юни
1
Може да се осолява, замразява, консервира и маринова. Ако искате да си направите домашно мариновани шпроти, вижте следните две рецепти. Първата отнема повече време, а втората се приготвя по-бързо....
Как да мариноваме морковиКак да мариноваме моркови
20 Юли
Много вкусни и ароматни стават маринованите моркови, както и глазираните. Ето 3 изпитани рецепти, които можете да изпробвате: Моркови в студена марината Необходими продукти: 500 г моркови, 5 с. л....
Как да мариноваме зеленчуциКак да мариноваме зеленчуци
25 Юни
Погрешно е да се мисли, че само месните продукти, рибата и морските деликатеси могат да се мариноват. Голяма част от зеленчуците подлежат също на мариноване....
Как да мариноваме пуйкаКак да мариноваме пуйка
14 Март
После изпечете мариновата пуйка; - Друга вкусна марината за пуешко е с топено сирене, червен пипер, 1 с.л. зехтин, бяло вино, сок от лимон....
Мариновано телешкоМариновано телешко
06 Юни
В тиган загрейте зехтина и изпържете отцеденото от маринатата и подсушено мариновано телешко. След това го поднесете с подходяща за сезона салата....
Мариновани репичкиМариновани репички
12 Януари
Нека ви е вкусно с тези мариновани репички....
Мариновано сиренцеМариновано сиренце
07 Януари
3
Нарязвате сиренето на кубчета. В бурканче или дълбока купа редите кубчетата сирене заедно с подправките и нарязани на едро скилидки чесън. Ако искате по-силен аромат може да начукате на едро (в никакъв случай на прах)...
Маринована пъстърваМаринована пъстърва
28 Дек.
Пъстървите измиваме, почистваме от глави и кости и нарязваме на филенца. Подсушаваме и нареждаме в тава върху морската сол, след което покриваме и отгоре с морска сол. Така рибата престоява 24 часа. На следващия ден подготвяме...
Мариновани тиквичкиМариновани тиквички
28 Дек.
1
Мариновани тиквички - нещо свежо и вкусно!...
Маринована хикамаМаринована хикама
29 Май
Хикамата или т.нар. мексиканска ряпа, въпреки че се причислява към картофите, има сладникав вкус подобен на земна ябълка или смес между круша и ябълка. Много нискокалорична е и консумацията ѝ в по-големи количества не би...
Маринована патицаМаринована патица
09 Февр.
Измиваме и нарязваме патицата на порции. Оставяме месото в подходящ съд. Към него прибавяме олиото, нарязания на едро лук, магданоза, лимоновите резени, дафиновия лист, оцета, водата, черния пипер и сол на вкус. Оставяме...
Мариновано сиренеМариновано сирене
21 Януари
1
Нарязваме сирене на кубчета с размери 2 см. на 2 см. Използваме твърдо сирене. Измиваме си 2 бурканчета от 300 г и 1 бурканче от 260 г. Накъсваме си пресен босилек листенце по листенце. Игличките от пресен розмарин също ги...
Мариновани ребърцаМариновани ребърца
12 Февр.
Медът се разбива със соевия сос, лютия червен пипер и оцета. Горчицата се разбива с водата и се прибавя към сместа. Ребрата се измиват, подсушават се и се намазват с маринатата. Оставят се в хладилник за 6-7 часа....
Мариновани доматиМариновани домати
24 Септ.
Поставете го на хладно място (ако е лято, в хладилник), 12 часа, след което обърнете буркана, за да се мариноват и горните слоеве домати, а след още 12 часа поставете в нормална позиция буркана....
Мариновани джанкиМариновани джанки
12 Септ.
Измиваме джанките. Обелаваме големите глави с чесън. Преценяваме колко буркани ще са ни нужни и правим марината. Кипваме марината. Във всеки буркан слагаме джанки и по няколко клонки копър и няколко скилидки чесън....
Маринована змиоркаМаринована змиорка
13 Март
Махнете кожата на предварително почистената змиорка, подсушете я. След това внимателно я огънете и завържете опашката с главата. Така оформената змиорка се слага в подходящ съд и се посолява. Овкусете с черен пипер и...
Мариновани морковчетаМариновани морковчета
06 Дек.
Морковите обелете и нарежете на лентички. Осолете ги. Изцедете сока на лимоните. По-добре купете фреш лимони, за да са по-сочни. Прибавете и меда към сока. Затворете морковите в буркани или за директна консумация...
Мариновано пилеМариновано пиле
05 Септ.
В купа смесваме всичко без месото и разбъркваме добре. Месото се слага в тава и се залива с готовата смес. Оставя се да престои на студено. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, като от време на време...
Мариновани броколиМариновани броколи
23 Май
3
Броколите накъсваме на розички и бланшираме в солена вода за около 3-4 минути. В съд поставяме всички продукти за марината и разбъркваме добре. Отцеждаме броколите и заливаме с готовата марина. Оставяме да престоят...
Мариновани ЯбълкиМариновани Ябълки
08 Май
За да си направим мариновани ябълки, най-подходящият съд е трилитров буркан. Измиваме ги добре, подсушаваме и ги напълваме в буркан. Ябълките не трябва да са много големи, за да могат да влезнат през отвора....
Маринована БамяМаринована Бамя
30 Април
Приготвяме си буркани, като на дъното им поставяме оцета, солта, захарта и други подправки. Нареждаме бамята, като накланяме самия буркан, за да се уплътни добре. Между бамята поставяме скилидките чесън. Най-отгоре...
Маринована тученицаМаринована тученица
28 Юни
Опитайте марината, при нужда добавете според вашия вкус каквото и липсва.Заливаме тученицата с марината и оставяме 20 минути да се маринова. По същия начин може да се маринова и червен лук нарязан на полумесеци....
Мариновано тофуМариновано тофу
07 Април
Оставете соевото тофу да се маринова за около 20-30 минути. Маринованото тофу може да запечете във фурна или на тиган....