- Билки
- Подправки
ПодправкиМагданоз
30 Януари
4
Admin
ПодправкиКуркума
30 Януари
12
Admin
ПодправкиЧубрица
26 Януари
2
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КанелаКанелата е кората на канеленото дърво, която се суши и навива на руло за да станат канелени пръчици. Лечебни свойства и ползи на канелата. Канелата се използва в етерични масла и намалява кръвната захар.
26 Януари
9
МащеркаМащерката се е използвала още от древни времена заради своите кулинарни, ароматни и медицински свойства. Мащерката е подправка, богата на ценни съставки и антиоксиданти.
26 Януари
1
ВанилияВанилията се смята за една от най-фините и приятни подправки. Изкуственият заместител на ванилията се нарича ванилин. Ванилия - свойства, ползи и приложение.
26 Януари
БосилекБосилекът е силно благоуханно растение, чиито листа се използват като подправка за най-различни видове храни. Ползи и съхранение на босилек.
26 Януари
5
Червен ПиперЧервеният пипер е една от най-обичаните и използвани подправки в българската кухня. Ползите за човешкия организъм от червения пипер са не една или две.
26 Януари
Дафинов листДафиновият лист от хилядолетия е признат като свещено растение. В дафиновите листа се съдържа ароматно етерично масло. Вижте за какво помага дафиновия лист.
26 Януари
3
Черен КимионЧерният кимион е ценно растение, употребявано преди 8000 години. Черният кимион е мощен имуностимулант, който има над 100 активни съставки.
21 Окт.
2
Черен ПиперЧерният пипер е с впечатляващи антиоксидантни и антибактериални свойства. Ползи от черен пипер. Избор и съхранение на черен пипер.
23 Юли
3
АнасонАнасонът е едногодишно тревисто културно растение, познато ни като ароматна подправка. От хилядолетия анасон се използва в кулинарията и има редица ползи за здравето.
26 Юни
Звездовиден анасонЗвездовидният анасон или китайски анасон е плода на вечнозелено дърво. Звездовидният анасон намира огромно приложение в кулинарията и народната медицина.
26 Юни
Традиционни български подправкиБългарската кухня се отличава със специфичен и често пикантен вкус. Той се дължи до голяма степен на традиционни подправки. Те овкусяват храната по неповторим начин. Вижте кои са традиционни български подправки.
19 Април
Мацис (Мускатов Цвят)Мацисът, наричан още мускатов цвят, е ароматна подправка. Мацисът от много векове се използва не само като подправка, но и като средство за лечение на различни заболявания.
07 Февр.
Избрано
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 620
Основни Рецепти
15 224
20 552
Други