БилкиБилкиПодправкиПодправки
Подправки

Подправки

Всичко за подправките , за какво са полезни и кога да ги използваме. Подправки в Българската и чуждестранна кухня.
КанелаПодправкиКанела
26 Януари
9
Admin
ВанилияПодправкиВанилия
26 Януари
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БосилекБосилек
26 Януари
5
Босилекът е силно благоуханно растение, чиито листа се използват като подправка за най-различни видове храни. Ползи и съхранение на босилек.
Червен ПиперЧервен Пипер
26 Януари
Червеният пипер е една от най-обичаните и използвани подправки в българската кухня. Ползите за човешкия организъм от червения пипер са не една или две.
Дафинов листДафинов лист
26 Януари
3
Дафиновият лист от хилядолетия е признат като свещено растение. В дафиновите листа се съдържа ароматно етерично масло. Вижте за какво помага дафиновия лист.
Черен КимионЧерен Кимион
21 Окт.
2
Черният кимион е ценно растение, употребявано преди 8000 години. Черният кимион е мощен имуностимулант, който има над 100 активни съставки.
Черен ПиперЧерен Пипер
23 Юли
3
Черният пипер е с впечатляващи антиоксидантни и антибактериални свойства. Ползи от черен пипер. Избор и съхранение на черен пипер.
АнасонАнасон
26 Юни
Анасонът е едногодишно тревисто културно растение, познато ни като ароматна подправка. От хилядолетия анасон се използва в кулинарията и има редица ползи за здравето.
Звездовиден анасонЗвездовиден анасон
26 Юни
Звездовидният анасон или китайски анасон е плода на вечнозелено дърво. Звездовидният анасон намира огромно приложение в кулинарията и народната медицина.
Традиционни български подправкиТрадиционни български подправки
19 Април
Българската кухня се отличава със специфичен и често пикантен вкус. Той се дължи до голяма степен на традиционни подправки. Те овкусяват храната по неповторим начин. Вижте кои са традиционни български подправки.
Мацис (Мускатов Цвят)Мацис (Мускатов Цвят)
07 Февр.
Мацисът, наричан още мускатов цвят, е ароматна подправка. Мацисът от много векове се използва не само като подправка, но и като средство за лечение на различни заболявания.
Кала намакКала намак
01 Юли
Аюрведичната медицина препоръчва черната индийска сол Кала намак при редица заболявания. Основно обаче Кала намак помага за регулация на електролитите на стомашно-чревния тракт. Готвенето с кала намак е по-здравословно
ГалангалГалангал
08 Май
Галангал е изключително популярна подправка в Югоизточна Азия, но е особено характерна за Тайланд. Галангал наподобява джинджифила, но но може да го замества. Галангал има много добри противовъзпалителни свойства.
Кайенски ПиперКайенски Пипер
25 Март
Нажежаващият кулинарния градус кайенски пипер е популярното чили, считано за най-лютивият пипер на земята. За родината на кайенския пипер се счита Тропична Америка.
СолСол
17 Март
Солта е не само подправка, но и една от жизненоважните съставки за всички живи организми. Солта, готварската сол или натриевият хлорид са едно и също вещество. Ползи и вреди от готварската сол.