БилкиПодправки
ПодправкиКанела
26 Януари
9
Admin
ПодправкиМащерка
26 Януари
1
Admin
ПодправкиВанилия
26 Януари
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БосилекБосилекът е силно благоуханно растение, чиито листа се използват като подправка за най-различни видове храни. Ползи и съхранение на босилек.
26 Януари
5
Червен ПиперЧервеният пипер е една от най-обичаните и използвани подправки в българската кухня. Ползите за човешкия организъм от червения пипер са не една или две.
26 Януари
Дафинов листДафиновият лист от хилядолетия е признат като свещено растение. В дафиновите листа се съдържа ароматно етерично масло. Вижте за какво помага дафиновия лист.
26 Януари
3
Черен КимионЧерният кимион е ценно растение, употребявано преди 8000 години. Черният кимион е мощен имуностимулант, който има над 100 активни съставки.
21 Окт.
2
Черен ПиперЧерният пипер е с впечатляващи антиоксидантни и антибактериални свойства. Ползи от черен пипер. Избор и съхранение на черен пипер.
23 Юли
3
АнасонАнасонът е едногодишно тревисто културно растение, познато ни като ароматна подправка. От хилядолетия анасон се използва в кулинарията и има редица ползи за здравето.
26 Юни
Звездовиден анасонЗвездовидният анасон или китайски анасон е плода на вечнозелено дърво. Звездовидният анасон намира огромно приложение в кулинарията и народната медицина.
26 Юни
Традиционни български подправкиБългарската кухня се отличава със специфичен и често пикантен вкус. Той се дължи до голяма степен на традиционни подправки. Те овкусяват храната по неповторим начин. Вижте кои са традиционни български подправки.
19 Април
Мацис (Мускатов Цвят)Мацисът, наричан още мускатов цвят, е ароматна подправка. Мацисът от много векове се използва не само като подправка, но и като средство за лечение на различни заболявания.
07 Февр.
Кала намакАюрведичната медицина препоръчва черната индийска сол Кала намак при редица заболявания. Основно обаче Кала намак помага за регулация на електролитите на стомашно-чревния тракт. Готвенето с кала намак е по-здравословно
01 Юли
ГалангалГалангал е изключително популярна подправка в Югоизточна Азия, но е особено характерна за Тайланд. Галангал наподобява джинджифила, но но може да го замества. Галангал има много добри противовъзпалителни свойства.
08 Май
Кайенски ПиперНажежаващият кулинарния градус кайенски пипер е популярното чили, считано за най-лютивият пипер на земята. За родината на кайенския пипер се счита Тропична Америка.
25 Март
СолСолта е не само подправка, но и една от жизненоважните съставки за всички живи организми. Солта, готварската сол или натриевият хлорид са едно и също вещество. Ползи и вреди от готварската сол.
17 Март
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 010
Основни рецепти
15 301
20 732
Други