Подправки

Подправки

Всичко за подправките , за какво са полезни и кога да ги използваме. Подправки в Българската и чуждестранна кухня.
КуркумаПодправкиКуркума
30 Януари
12
Admin
ЧубрицаПодправкиЧубрица
26 Януари
2
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КанелаКанела
26 Януари
9
Канелата е кората на канеленото дърво, която се суши и навива на руло за да станат канелени пръчици. Лечебни свойства и ползи на канелата. Канелата се използва в етерични масла и намалява кръвната захар.
МащеркаМащерка
26 Януари
1
Мащерката се е използвала още от древни времена заради своите кулинарни, ароматни и медицински свойства. Мащерката е подправка, богата на ценни съставки и антиоксиданти.
ВанилияВанилия
26 Януари
Ванилията се смята за една от най-фините и приятни подправки. Изкуственият заместител на ванилията се нарича ванилин. Ванилия - свойства, ползи и приложение.
БосилекБосилек
26 Януари
5
Босилекът е силно благоуханно растение, чиито листа се използват като подправка за най-различни видове храни. Ползи и съхранение на босилек.
Червен ПиперЧервен Пипер
26 Януари
Червеният пипер е една от най-обичаните и използвани подправки в българската кухня. Ползите за човешкия организъм от червения пипер са не една или две.
Дафинов листДафинов лист
26 Януари
3
Дафиновият лист от хилядолетия е признат като свещено растение. В дафиновите листа се съдържа ароматно етерично масло. Вижте за какво помага дафиновия лист.
Черен КимионЧерен Кимион
21 Окт.
2
Черният кимион е ценно растение, употребявано преди 8000 години. Черният кимион е мощен имуностимулант, който има над 100 активни съставки.
Черен ПиперЧерен Пипер
23 Юли
3
Черният пипер е с впечатляващи антиоксидантни и антибактериални свойства. Ползи от черен пипер. Избор и съхранение на черен пипер.
АнасонАнасон
26 Юни
Анасонът е едногодишно тревисто културно растение, познато ни като ароматна подправка. От хилядолетия анасон се използва в кулинарията и има редица ползи за здравето.
Звездовиден анасонЗвездовиден анасон
26 Юни
Звездовидният анасон или китайски анасон е плода на вечнозелено дърво. Звездовидният анасон намира огромно приложение в кулинарията и народната медицина.
Традиционни български подправкиТрадиционни български подправки
19 Април
Българската кухня се отличава със специфичен и често пикантен вкус. Той се дължи до голяма степен на традиционни подправки. Те овкусяват храната по неповторим начин. Вижте кои са традиционни български подправки.
Мацис (Мускатов Цвят)Мацис (Мускатов Цвят)
07 Февр.
Мацисът, наричан още мускатов цвят, е ароматна подправка. Мацисът от много векове се използва не само като подправка, но и като средство за лечение на различни заболявания.