- Билки
- Подправки
ПодправкиКресон
02 Април
3
Admin
ПодправкиГлутамат
02 Април
3
Rosi Trifonova
ПодправкиКаперси
29 Март
1
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СминдухСминдухът е популярна подправка, която у нас вирее почти навсякъде. Сминдухът е неделима съставка на шарената сол и се използва редовно при приготвяне на суджуци.
18 Февр.
1
БахарБахарът е подправка, която идва от Ямайка. У нас бахар в кулинарията се употребява редовно за супи и меса. Бахарът има както ползи, така и вреди
05 Февр.
КориандърКориандърът е богата на фитонутриенти подправка. Кориандърът действа защитно срещу салмонела. Най-често кориандърът се използва като газогонно средство, при лениви черва, запек и липса на апетит.
05 Февр.
1
КарамфилПодправката карамфил произхожда от розовите пъпки на вечнозеленото карамфилово дърво. Карамфилът съдържа флавоноиди, които също допринасят за неговите антивъзпалителни свойства.
05 Февр.
1
ДевесилДевесилът неизменна подправка за рибена чорба и агнешко. Освен че е подправка, девесилът съдържа много етерични масла и помага при кашлица.
05 Февр.
1
КимКимът е специфична подправка, която се използва за овкусяване на тежки храни и различни солени печива. На вкус и аромат ким наподобява анасона. Кимът е ефикасно средство срещу колики и стомашни заболявания
05 Февр.
1
Тонка БобТонка боб е малко позната у нас подправка. Тонка боб се използва като заместител на ванилия, но притежава аромата и на канела, карамфил и горчив бадем. Тонка боб отлично се съчетава с шоколадовия вкус.
05 Февр.
СумакСумакът е изключително популярна в арабската кухня подправка, която расте по Средиземноморието. Сумакът се използва за овкусяване на дюнери, ориз и различни видове меса.
05 Февр.
3
МисоМисо е традиционна японска подправка, която е обявена за една от най-полезните в целия свят. Мисо се използва за направа на известната едноименна супа.
05 Февр.
1
ДжодженДжодженът е широкоразпространена подправка и представлява вид мента. Джодженът се отличава с приятната си миризма и слабо парлив вкус.
05 Февр.
ЕстрагонЕстрагонът е една от най-известните подправки, които имат уникален и специфичен аромат. Естрагонът се нарича още тарос и е подходяща подправка за салати, предястия и различни сосове. Естрагонът улеснява дишането, укрепва съня.
05 Февр.
КервелКервелът е близък роднина на магданоза. Кервелът се използва широко в кулинарията за овкусяване на птици, риба, зеленчуци, ястия с яйца. Кервелът помага при лениви черва.
05 Февр.
Избрано
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 620
Основни Рецепти
15 224
20 552
Други