Подправки

Всичко за подправките, за какво са полезни и кога да ги използваме. Подправки в Българската и чуждестранна кухня.
Тонка боб
Тонка боб
Тонка боб е малко позната у нас подправка. Тонка боб се използва като заместител на ванилия, но притежава аромата и на канела, карамфил и горчив бадем. ...
Ким
Ким
Кимът е специфична подправка, която се използва за овкусяване на тежки храни и различни солени печива. На вкус и аромат ким наподобява анасона. Кимът е ...
Шафран
Шафран
Смята се, че шафранът е една от най-древните използвани подправки. Силния своеобразен аромат на шафрана и способността му да оцветява ястията му осигурява ...
Джоджен
Джоджен
Джодженът е широкоразпространена подправка и представлява вид мента. Джодженът е полезен при колит, диария, сърдечно съдови заболявания, заболявания на ...
Риган
Риган
03 Април
8
Риганът е една от любимите ни свежи подправки. Риганът има редица благоприятни свойства върху нашето тяло. Избор, съхранение и използване на риган. ...
Куркума
Куркума
03 Април
12
Куркумата помага срещу ревматоиден артрит, кистична фиброза и намалява риска от ракови заболявания. Информация за куркума и ползи на куркумата. Съдържание ...
Кардамон
Кардамон
Кардамонът е екзотична подправка, която намира огромно приложение в източната кухня. Смляният кардамон е основна съставка на кърито. Кардамонът е скъпа, но ...
Карамфил
Карамфил
03 Април
1
Подправката карамфил произхожда от розовите пъпки на вечнозеленото карамфилово дърво. Карамфилът съдържа флавоноиди, които също допринасят за неговите ...
Кимион
Кимион
Кимионът е една от най-популярните подправки у нас и по света. Кимион редовно се прибавя към различни колбаси от млени и кълцани меса, както и към домашни ...
Майорана
Майорана
Майораната е и една от класическа подправка за пържен дроб. Майораната се счита за сродна на ригана. Всичко за майорана на едно място.