Билки

Билки

Всичко за билките , за какво са полезни и кога да ги използваме. Билки и тяхното приложение.
ЙохимбеБилкиЙохимбе
07 Февр.
Петьо Любомиров
Етерично масло от камфорБилкиЕтерично масло от камфор
05 Януари
Илияна Ангелова
Етерично масло от лавандулаБилкиЕтерично масло от лавандула
02 Януари
Петьо Любомиров
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Етерично масло от кардамонЕтерично масло от кардамон
05 Юни
Маслото от кардамон е третата най-скъпа подправка в свет. Всичко за чудодейното масло от кардамон и неговите ползи.
Етеричното масло от естрагонЕтеричното масло от естрагон
10 Май
Ползи от етеричното масло на естрагона. Начин на производство на етерично масло от естрагон. Химически състав на етеричното масло от естрагон. Външната и външна употреба на етерично масло от естрагон
Етерично масло от шипкиЕтерично масло от шипки
09 Май
Ползи от употребата на маслото от шипки. Начини на приложение на шипковото масло. Сместване на шипково масло с други базови масла.
ЛазаркиняЛазаркиня
08 Април
Лазаркинята е многогодишно тревисто растение от семейство Брошови. Лазаркинята се използва широко в народната медицина. Лазаркинята засилва сърдечната дейност и понижава кръвното.
Етерично масло от дафинов листЕтерично масло от дафинов лист
17 Март
Лечебни свойства на маслото от дафинов лист. Начини на приложение на маслото от дафинов лист. Приготвяне на масло от дафинов лист в домашни условия.
ДебелецДебелец
15 Март
Описание на билката Дебелец. Лечебни свойства на билката Дебелец. Дебелец при болки в ушите. Странични ефекти от употребата на Дебелец
БлянБлян
28 Февр.
Растенията с името Блян (лат. Hyoscyamus), известни още с народните имена попадийка, бленка и буника. Използване на черния блян в народната медицина. Химичен състав на Блян. Бял блян (Hyoscyamus albus) и Черен блян
СтевияСтевия
22 Февр.
Стевията, известна като медена билка, е най-сладкото растение в природата. Стевията е до 300 пъти по-сладка от захарта.
ЕфедраЕфедра
14 Дек.
Ефедрата е защитен растителен вид. Ефедрата произхожда от Китай, Япония и Южен Сибир. Ефедрата съдържа алкалоида ефедрин, на който се дължат лечебните качества на билката.
Хайдушка билкаХайдушка билка
14 Дек.
1
Хайдушката билка /Betonica officinalis L, Stachys offinicalis/ е многогодишно тревисто растение от семейство Устноцветни. Хайдушката билка се нарежда в класациите сред десетте най-полезни български билки.
Лечебна медуницаЛечебна медуница
02 Ноем.
Лечебната медуница (Pulmonaria officinalis) е красиво растение с петнисти листа, което се отглежда и като декоративно цвете, билка и като зеленчук Лечебни рецепти с лечебна медуница. Лечебната медуница в кулинарията
Бял трънБял трън
21 Окт.
Описание на бял трън. Как се приема билката бял трън. Ползи за организма от билката бял трън. Химически състав на бял трън. Бял трън се приема винаги по предписание на лекар, който определя дозата и курса на лечение.