Билки

Билки

Всичко за билките , за какво са полезни и кога да ги използваме. Билки и тяхното приложение.
Лечебна медуницаБилкиЛечебна медуница
02 Ноем.
Диана Иванова
Масло от ТамянБилкиМасло от Тамян
01 Ноем.
Диана Иванова
Бял трънБилкиБял трън
21 Окт.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бабини зъбиБабини зъби
13 Окт.
4
Бабини зъби е билка, известна още като Трибузан. Бабини зъби е мощен природен лек за повишаване нивата на тестостерон. Билката бабини зъби има общо тонизиращо и укрепващо действие.
РосенРосен
13 Окт.
Росенът е многогодишно тревисто растение от семейство Седефчеви. Росенът има много добро потогонно и пикочогонно действие. Росенът е лековита, но и отровна билка, затова трябва да се приема внимателно.
ЖожобаЖожоба
13 Окт.
Жожоба е многогодишно тревисто растение, което наподобява дървесен храст. Жожоба се използва за добиване на ценно масло. Жожоба се използва още от древните египтяни.
ТатулТатул
13 Окт.
Татул е храстовидно растение от семейство Картофови. Татул е отровен в големи количества. Ползи от татул, Татул трябва да се употребява при лекарско предписание.
Птиче просоПтиче просо
29 Септ.
Птичето просо има дезинфектиращо и пикочогонно действие. Птиче просо се употребява при неволно напикаване при децата, против диария, стомашни и чревни болки, подагра. Видове птиче просо и всички ползи на птиче просо
ПсилиумПсилиум
20 Август
2
Псилиумът е целебно растение, познато като индийски бял живовляк. Псилиумът е изключително полезен за прочистване на червата. Псилиумът съдържа голямо количество неразтворими влакна.
ЦаричеЦариче
20 Август
Въпреки репутацията си на основна женска билка, царичето е било много популярно по бойните полета за лечение на рани. Събиране и съхранение на цариче. Народна медицина с цариче.
ХмелХмел
20 Август
Хмелът /Humulus lupulus L. / е многогодишно тревисто растение с много дълго пълзящо коренище. Хмелът е основна суровина за производството на бира. Хмелът носи редица ползи за здравето.
Исландски лишейИсландски лишей
20 Август
Исландският лишей се използва още за лечение на циреи, вагинални течения и импетиго. Растението помага при възпаления на устната кухина, фарингити, придружени от суха кашлица и загуба на апетит.
ВетиверВетивер
19 Август
Ветиверът има охлаждащо, противовъзпалително и антисептично действие. Ветивер лекува възпаления, смъква висока температура и помага за по-бързото зарастване на порезни рани. Ветивер помага при целулит и стрии
БрезаБреза
18 Август
Нашата народна медицина препоръчва пресния сок от бреза като общоукрепващо средство при анемия. Катранът от бреза се използва при лечението на редица кожни болести. Брезата възпрепятства мускулната треска
ШизандраШизандра
18 Август
1
Шизандрата, позната като китайски лимонник е растение, което произхожда от Азия. Шизандрата е една от най-ценените билки в източната медицина. Шизандрата притежава уникален химичен състав и редица ползи за здравето.