Ели, моите най-сърдечни комплименти за прекрасната визия и усещането за съвършенство във всеки детайл в тази изумителна салата. Истинска наслада за очите, а със сигурност и за небцето и стомаха!
Благодаря Самира :) Аз също много ги обичам + комбинацията с истински морски залез, а защо не и изгрев?! Ама за сега ще се наслаждаваме само на морските дарове и ще си мечтаем за моренцето...поне до средата на юли.
Бихте ли предложили идея, как точно да се събира този сос, който се изтича при печенето? Той със сигурност е много вкусен и би било жалко, да се прахосва.
Гери, суровите картофи след като се настържат на ренде, посоляват ли се със сол, за да може да им се изцеди водата или направо така се омесват с каймата?
Благодаря Дани, радвам се, че си сготвила и ти е допаднала рецептата :) Пъстървата, картофките, чесъна ... изглеждат много много ВКУСНО! Благодаря за хубавите снимки!
Поздравче :)
Начукват се в дървено хаванче, както съм описала в рецептата с леки и въртеливи движения. Нито пръска, нито хвърчи слуз, както предполага Сия. Целта е да се начукат черупките и да се смесят с охлювите. Фолиото за свежо съхранение или найлончето в хаванчето е, за да не се губят ценните вещества и всичко както е с пликчето (фолиото) да се ложи на болното място. Иначе дървото ще абсорбира част от сместа. Фолиото върху чукалото е, за да не се налага да го миете после - просто го сваляте и изхвърляте.
Първо, не е трябвало твоята приятелка да маже мястото със свинска мас, защото тя прави филм върху кожата и не позволява на активните съставки да проникнат в тялото. Свинската мас се използва в други случай за загряване, омекотяване или да предпази кожата, когато се правят компреси с агресивни за кожата съставки.
Второ, не трябва да се ползва блендер, а хаванче, защото в случая не е нужно да се получи "кайма", а охлювите само да бъдат начукани, и то най-вече черупките (те лесно се начукват).
И трето, компреса се прилага в седем последователни дни.
Надявам се, че съм обяснила достатъчно ясно.
Поздрави,
:)
Моите коментари