Да,интересно какви...Но каквито и да са,самата пържола би станала жилава и суха,всъщност така и изглежда,понеже е описано че трябва да се обръща много пъти "за да не загори".Така изтичат всичките сокове от месото.
И как така "ако стъблата минат над земята"???Звучи все едно това е един и същи зеленчук,но видиш ли ти ако стъблата "решат" да "минат" над земята и хоп стават зелени :)))))) Та те са два съвършено различни зеленчука.Май Уикипедия нещо невинаги са точни,да не говорим че там всеки който иска може да си блъска информация и къде я проверяват,къде не...Най добре проверете някъде другаде,за да ме опровергаете.С най-добри чувства го казвам .
Хубава информация сте извадили.Но ако хванете в ръка зелена аспержа,ще забележите,че тя без усилие се скършва и е много крехка,докато бялата е много твърда.Оттам е и моята логика,без да се допитвам до уикипедия. ;)Тогава сигурно и картофа понеже не е виждал слънце трябва да го ядем полусуров по тази логика :))
А,и пропуснах да кажа за соса.Той се сервира отделно и който не обича толкова майонеза да не слага.Там където виреят тези аспержи и когато им е сезона са приготвяни и консумирани изцяло по този начин,да не говорим,че оригиналната рецепта е с чиста майонеза.Аз в моята предложих да се смеси и с други съставки,защото прецених,че така се олекотява вкуса и няма да е тежък.А дали е много като количество-въпрос на вкус.
Заря,здравей.Не мисля,че е правилно да твърдиш уверено,че 5-10 минути варене са достатъчни.Става въпрос за бели,не зелени аспержи,при които разликата е голяма!Белите се варят повече време,защото са много твърди и дори има готвачи които го правят за 35-40 Мин.и те уверявам,че стават чудесни.Зелените аспержи трябва да остават хрупкави,белите -само леко.Също така много зависи от дебелината им!!!Ако ще говорим за останали витамини-най добре си консумирай зеленчуците сурови тогава.Няма как един кореноплоден зеленчук да не иска повече време термична обработка.Белите аспержи растат под земята,а зелените над нея и мисля,че може би бъркаш двата вида.Поздрав.
РАГ,не бих паднал на вашето ниво и да тръгна да отмъщавам както вече споменах.Май вие сте този/тази,който няма друга съществена работа и ходите да се ровите в профилите и да си натискате звездички злобно :)))Вашата рецепта беше очевадно несполучлива и затова и я коментирахме,не беше нужно да се дразните толкова,понеже със сигурност имате и добри и похвалени рецепти,но когато понякога получите и критика,трябва да можете да я понесете,особено когато е с право.
И по отношение на твърдението ви,че едва ли не съм тук само да пръскам негативизъм ще кажа че грешите.Има толкова качествени готвачи във този сайт на които се възхищавам и знам че всеки постепенно израства в това.Но израства този който може да признае своя грешка или провал.,а не да се сърди като малко дете.Желая ви успех.
Това не са злобни коментари,а откровено изказване на мнение.Мисля,че всеки е свободен да го прави.Тук само хвалби ли трябва да отправяме или можем да направим и забележка,когато видим нещо нередно? Явно обаче на тънкообидните хора като вас забележките не им се нравят.И да,не ми се обяснявайте,защото така или иначе нищо съществено не казвате :)
Казвате ,че ако не ми харесва рецептата,трябва да я подмина и толкова,но вие в същото време отивате и гласувате с 1 звезда за отмъщение,без дори да сте видяли рецептите ми,сигурен съм.Хайде не си противоречете,моля.Ама че смях!
Моите коментари