Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Пухкав бял Ориз
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Оризът се измива добре, докато водата стане от бяла на прозрачна!
Ако се ползват мерителни чаши, съотношението е близо до 1:3 ориз към вода....

Тъй като може да се предлага и в прахообразна форма (смлян, под формата на трици), от него се прави и лека закуска с мляко....

Тъй като не е крайно влажен, както е късозърнестият, при готвене не се слепва в лепкава каша, а стои по-пухкав и мек....

Правилното готвене на дългозърнестият ориз не е цяла наука, а лесен процес, ако знаете и спазвате тези основни правила....

1

1

Това прави ориза Карнароли идеалната зърнена култура за приготвяне на известното италианско ризото, както и на испанската паеля....
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 8
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: