Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бакла с морковиИзчистваме баклата от шушулките и я обелваме.
Загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязаните лук, чесън и моркови.
След 5 минути добавяме...
Бакла с оризБаклата се нарязва на парченца и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и червения пипер.
Залива се с топла вода, да се покрие...
1
Пюре от бакла
Баклата, само зърната, се накисва в студена вода от вечерта.
На другия ден се почиства от люспите, залива се със студена вода и се вари до омекване...
Бакла с месоНарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена.
Като омекне баклата и месото...
3
Каша от бакла
Отделят се зърната на изчистената и измита бакла и се варят на тих огън до полусваряване....
Бакла с картофи
Почистете картофите и ги сложете да се сварят до полуготовност. Охладете ги, обелете ги и нарежете на кубчета. Оваляйте ги в сол, черен пипер, малко...
Как да си приготвим бакла?
Баклата е храната с най-много наименования. Тя се нарича още английски боб, звънящ боб, конски боб, фава, фаба и други. Предполага се, че е сред...
Бакла и нейните лечебни свойства
Баклата е зеленчук, който съдържа много полезни вещества. Тя има в състава си витамини, ензими, микроелементи и е полезна при различни заболявания...
Брашно от бакла - кулинарна употреба
(варене на пара, готвене под налягане, готвене чрез екструдиране)....
Доматена супа с бакла
Баклата се почиства. Лукът се нарязва. В тенджера се загрява олиото и в него се задушават лукът и баклата.
Когато баклата омекне, се добавят доматите...
Картофена супа с бакла
Сервирайте така приготвената супа, поръсена с кориандър, зърната бакла и сметана....
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 7
50
44
31
22
10
Дай твоята оценка: