Gotvach.bg»Избрани Колекции»Готвене на Бакла
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БаклаВкусната яхния с бакла може да се допълни с шепа джанки, които се прибавят в края на готвенето....
Бакла е отличната храна
Баклата е древно едногодишно растение. Позната е на човечеството от хиляди години. У нас тя е на второ място сред зърнено бобовите култури, но е изключително...
Свинско с бакла
Нарязвате месо, запържвате в мазнината, добавяте нарязания на ситно лук и морков.
Обработвате баклата и я прибавяте към месото, наливате вода...
Мезе от бакла
Готовата бакла се пасира, добавя се запърженият лук заедно със зехтина и отново се пасира до гладка каша....
Кюфтета от бакла
Отцеждаме баклата от течността в буркана и я пасираме.
Прибавяме едното яйце, нарязаните лук, чесън, копър и магданоз и разбъркваме добре....
Агнешко с бакла
Нарязваме агнешкото месо на средни парчета.
В тенджера с подсолена вода слагаме месото и олиото. Добавяме нарязания на ситно джоджен.
Почистваме...
Бакла с джанки
Баклата се нарязва на малки парченца и се вари 5-6 минути на умерен огън. Към нея се добавят мазнината и ситно нарязания лук. Поръсвате с брашното...
Супа от бакла
Баклата се слага да къкри на слаб огън около 3 часа. След 1 1/2 часа се добавя резенето и лютата чушка.
Разбърква се, така че възможно повечето...
Пастет от бакла
Баклата се накисва във вода за 2 часа. Изплаква се със студена вода и се отцежда.
Картофът, целината и лукът се нарязват на дребно и се слагат...
Бакла с морковиИзчистваме баклата от шушулките и я обелваме.
Загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязаните лук, чесън и моркови.
След 5 минути добавяме...
1
Пърженки с бакла
Баклата се вари в подсолена и вряща тенджера около час и се изцежда. Лукът се запържва в маслото и зехтина около 5 мин. Добавя се баклата, кубчето...
Зелена бакла плакияИзчиствате, измивате и нарязвате баклата. Нарязвате на ситно лука, моркова, целината и 5-6 скилидки чесън. Прибавяте ги към баклата. Сипвате вътре...
1
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 7
50
44
31
22
10
Дай твоята оценка: