Gotvach.bg»Избрани Колекции»Готвене на Бакла
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Баклата е древно едногодишно растение. Позната е на човечеството от хиляди години....

Почистваме баклата от краищата и го измиваме. Прибавяме го във врящата вода. Измийте, обелете и настържете доматите....

1

1

Баклата се вари в подсолена и вряща тенджера около час и се изцежда. Лукът се запържва в маслото и зехтина около 5 мин....

Готовата бакла се пасира, добавя се запърженият лук заедно със зехтина и отново се пасира до гладка каша....

Баклата се нарязва на малки парченца и се вари 5-6 минути на умерен огън. Към нея се добавят мазнината и ситно нарязания лук....
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 7
50
44
31
22
10
Дай твоята оценка: