Gotvach.bg»Избрани Колекции»Готвене на Бакла
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БаклаВкусната яхния с бакла може да се допълни с шепа джанки, които се прибавят в края на готвенето....
Бакла е отличната храна
Баклата е древно едногодишно растение. Позната е на човечеството от хиляди години. У нас тя е на второ място сред зърнено бобовите култури, но е изключително...
Бакла с месоНарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена.
Като омекне баклата и месото...
3
Пюре от бакла
Баклата, само зърната, се накисва в студена вода от вечерта.
На другия ден се почиства от люспите, залива се със студена вода и се вари до омекване...
Каша от бакла
Отделят се зърната на изчистената и измита бакла и се варят на тих огън до полусваряване....
Супа от бакла
Баклата се слага да къкри на слаб огън около 3 часа. След 1 1/2 часа се добавя резенето и лютата чушка.
Разбърква се, така че възможно повечето...
Пастет от бакла
Баклата се накисва във вода за 2 часа. Изплаква се със студена вода и се отцежда.
Картофът, целината и лукът се нарязват на дребно и се слагат...
Пърженки с бакла
Баклата се вари в подсолена и вряща тенджера около час и се изцежда. Лукът се запържва в маслото и зехтина около 5 мин. Добавя се баклата, кубчето...
Зелена бакла плакияИзчиствате, измивате и нарязвате баклата. Нарязвате на ситно лука, моркова, целината и 5-6 скилидки чесън. Прибавяте ги към баклата. Сипвате вътре...
1
Бакла с оризБаклата се нарязва на парченца и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и червения пипер.
Залива се с топла вода, да се покрие...
1
Мезе от бакла
Готовата бакла се пасира, добавя се запърженият лук заедно със зехтина и отново се пасира до гладка каша....
Бакла с джанки
Баклата се нарязва на малки парченца и се вари 5-6 минути на умерен огън. Към нея се добавят мазнината и ситно нарязания лук. Поръсвате с брашното...
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 7
50
44
31
22
10
Дай твоята оценка: