Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Елда с къриИзпържете добре лука, към него добавете морковите и за 5 минути оставете да се задушат....
Елда с млякоЕлдата попарете с вряла вода, похлупете и оставете да престои, докато набъбне хубаво....
2
Елда с гъбиИзмийте елдата и я сложете във 500 мл вода да кипне, като леко се посолява.
Оставете да къкри на тих котлона за 20 минути....
2
Здравословна елда с гъбиДобавяме гъбите, нарязани на дребни парчета, да се пържат за около 5 мин.
Прибавя се почистената и измита елда....
3
Елда с прясно зеле
Междувременно залейте елдата с вода в съотношение 1:3, кипнете и варете около 20 минути на тих огън....
Подходящи подправки за елда
Когато се влага в елда, тя ѝ придава много приятен жълто-оранжев цвят, а също така елдата става по-полезна, защото в нея се влагат и полезните свойства...
Защо е нужно да се яде елда?
Елдата може да се използва от диабетици и хора, страдащи от затлъстяване....
Елдата накисва ли се?Същото важи и за брашното от елда. От него може да се приготвят палачинки или вкусни сладки....
1
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 10
53
45
32
20
10
Дай твоята оценка: