Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Щрудел с празЗадушаваме нарязания на шайби праз в зехтина. Скилидката чесън се запържва леко и се изважда....
Праз с яйцаЯйцата се разбиват добре, добавя се солта и се разбърква.
Бялата част на праза се нарязва на колелца, зелената част се нарязва на малки парченца...
1
Топеница с праз
Добавя се ситно нарязания праз.
Овкусява се с подправките и се разбърква добре.
Настъргваме сиренето отгоре....
Чорба от праз
Изчистете и измийте праза, нарежете го ситно и сложете да се вари в кипяща и подсолена вода.
Добавете предварително обелените, измити и нарязани...
Каша с празНарежете праза на ситно и го задушете без мазнина в малко вода и сол.
Когато омекне прибавете брашното и олиото, запържете до зачервяване. Долейте...
2
Картофи с праз
В сгорещеното олио задушете лука и ситно нарязаните бели части на праза. Прибавете брашното, разбъркайте, залейте с врялото мляко и бульона.
Добавете...
Мусака с праз
Прибавете нарязания на ситно праз, поръсете с черен пипер и продължете да задушавате на тих огън в похлупен съд, докато празът омекне....
Макарони с праз
Задушете ситно нарязания праз в останалото масло.
След като изстине, добавете настърганото сирене, разбитите яйца и млякото....
Кифлички с праз
Сипваме нарязаният праз в тенджерка. Наливаме олио и вода (1 ч.ч.). Посоляваме на вкус....
Запеканка с праз
Задушете праза с доматите. Добавете сол, пипер и зехтин на вкус.
Изсипете в тава с натрошеното сирене.
Чукнете 4-те яйца на разстояние едно...
Кюфтенца от праз
Празът се почиства и се нарязва на ситно. Задушава се в зехтина. В друг тиган се загрява маслото, към което се прибавя брашното.
Когато маслото...
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 9
53
43
32
21
10
Дай твоята оценка: