Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Готвене на Праз

Готвене на Праз

Разгледай всички 55 подбрани съвети относно готвене на праз в Gotvach.bg.
Щрудел с празЩрудел с празЗадушаваме нарязания на шайби праз в зехтина. Скилидката чесън се запържва леко и се изважда....
Праз с яйцаПраз с яйца
1
Яйцата се разбиват добре, добавя се солта и се разбърква. Бялата част на праза се нарязва на колелца, зелената част се нарязва на малки парченца...
Салата от празСалата от праз
Салата от праз се поръсва с настъргания кашкавал....
Топеница с празТопеница с праз
Добавя се ситно нарязания праз. Овкусява се с подправките и се разбърква добре. Настъргваме сиренето отгоре....
Чорба от празЧорба от праз
Изчистете и измийте праза, нарежете го ситно и сложете да се вари в кипяща и подсолена вода. Добавете предварително обелените, измити и нарязани...
Каша с празКаша с праз
2
Нарежете праза на ситно и го задушете без мазнина в малко вода и сол. Когато омекне прибавете брашното и олиото, запържете до зачервяване. Долейте...
Картофи с празКартофи с праз
В сгорещеното олио задушете лука и ситно нарязаните бели части на праза. Прибавете брашното, разбъркайте, залейте с врялото мляко и бульона. Добавете...
Мусака с празМусака с праз
Прибавете нарязания на ситно праз, поръсете с черен пипер и продължете да задушавате на тих огън в похлупен съд, докато празът омекне....
Макарони с празМакарони с праз
Задушете ситно нарязания праз в останалото масло. След като изстине, добавете настърганото сирене, разбитите яйца и млякото....
Кифлички с празКифлички с праз
Сипваме нарязаният праз в тенджерка. Наливаме олио и вода (1 ч.ч.). Посоляваме на вкус....
Запеканка с празЗапеканка с праз
Задушете праза с доматите. Добавете сол, пипер и зехтин на вкус. Изсипете в тава с натрошеното сирене. Чукнете 4-те яйца на разстояние едно...
Кюфтенца от празКюфтенца от праз
Празът се почиства и се нарязва на ситно. Задушава се в зехтина. В друг тиган се загрява маслото, към което се прибавя брашното. Когато маслото...

Рейтинг

3.9
Общо гласували: 9
53
43
32
21
10
Дай твоята оценка: