Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Нарязвате на ситно праза, прибавяте ориза, размитото в студена вода брашно, смления черен пипер, разбърканото в малко вода доматено пюре....

Нарязвате праза на кръгчета и го размесвате с картофите.
В отделен съд сгорещявате олиото....

Когато ястието заври, се добавят нарязаните сини сливи и праз лук. Ястието се посолява, добавя се и захарта и се вари на тих огън до готовност....

Добавяме лука и праза и дръжките от копъра.
Залива със смес от 2 с.л. лимон и олио. Добавя се 100 мл вода и сухият босилек....

Задушаваме нарязаният праз на дребно в олио и малко вода. Прибавяме червеният пипер и доматения сок.
Заливаме с 4 ч.ч.топла вода и кипваме....

Замесва се тестото:
Брашното се пресява и се прави кладенче. В кладенчето слагаме солта, яйцата и маята.
Киселото мляко го разреждаме с 100 мл...

Сосът се прибавя към праза.
Разбива се яйцето със сол и бял пипер и се прибавя към готовата смес....

2

В сгорещеното олио задушете лука и ситно нарязаните бели части на праза. Прибавете брашното, разбъркайте, залейте с врялото мляко и бульона....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 9
53
43
32
21
10
Дай твоята оценка: