Gotvach.bg»Избрани Колекции»Агнешко с Ориз и Гъби в Гювеч
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

След това в гювеча слагаме олио, сол, моркови и пресен лук, които предварително сме нарязали на кубчета....

Намажете с готовата подправка за агнешко месо. Сложете в гювеча с малко зехтин, малко вода и бялото вино....

Когато омекнат месото и гъбите, налейте останалата мазнина и измития ориз....

Месото се нарязва на едро и се запържва в смес от разтопено масло и олио, слага се в тенджера, залива се с вряла вода, колкото да го покрие, и се...

Посолява се и се добавя оризът. Долива се още малко вода и се изсипва в тава.
Пече се бавно, докато оризът хубаво поеме течността....

Добавете соса в гювеча при месото и печете още около 1 час.
Агнешкото с Гъби в Гювеч е много вкусно....

Покрийте тенджерата с капак и гответе агнешкото със спанак, ориз и гъби до готовност на ориза.
Да ви е сладко!...

При нужда долейте още вино или вода и сложете отново агнешкото с картофи в гювеч в стар стил да се пече под капак за около 30-40 минути....
Рейтинг
4
Общо гласували: 7
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: