Gotvach.bg»Избрани Колекции»Кавърма по Бански
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Каварма в омлетПриготвената каварма се разпределя в готовите омлети. Поднася се с подходяща гарнитура....
Свинска каварма с праз
тавичка да се запече на предварително загрята на 220 градуса фурна.
5 минути преди да го извадите поръсете със настъргания кашкавал и го оставете кавърмата...
Старец по бански
Щом настъпи май месец, преместете стареца по бански в сандъче и го зарийте с дървена пепел....
Сирене по бански
Поставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете...
Попарник по бански
Оставете го да втаса за около час, след което го разделете на 10-тина еднакви по големина топки....
Сарми по банскиС част от сместа се пълни почистената кокошка, а с останалта смес се свиват сарми в по-големи зелеви листа....
3
Капама по банскиЗалейте ястието с 1 чаша вряла вода и го покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто....
6
Кървавица по бански
Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
Чомлек по бански
Нарежете телешкия джолан и го накиснете за 2 часа във вода. Измийте зеленчуците и ги поставете (без картофите) заедно с джолана и подправките в пръстен...
Домашна каварма с черен дроб
Измиваме и нарязваме на парчета черния дроб.
Овалваме ги в брашното и пържим в сгорещената мазнина до готовност.
Заливаме ги със зелев сок разреден...
Рейтинг
4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: