Gotvach.bg»Избрани Колекции»Кавърма по Бански
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Каварма в омлетПриготвената каварма се разпределя в готовите омлети. Поднася се с подходяща гарнитура....
Свинска каварма с праз
тавичка да се запече на предварително загрята на 220 градуса фурна.
5 минути преди да го извадите поръсете със настъргания кашкавал и го оставете кавърмата...
Чомлек по бански
Нарежете телешкия джолан и го накиснете за 2 часа във вода. Измийте зеленчуците и ги поставете (без картофите) заедно с джолана и подправките в пръстен...
Старец по бански
Щом настъпи май месец, преместете стареца по бански в сандъче и го зарийте с дървена пепел....
Сирене по бански
Поставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете...
Кървавица по бански
Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
Попарник по бански
Оставете го да втаса за около час, след което го разделете на 10-тина еднакви по големина топки....
Сарми по банскиС част от сместа се пълни почистената кокошка, а с останалта смес се свиват сарми в по-големи зелеви листа....
3
Капама по банскиЗалейте ястието с 1 чаша вряла вода и го покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто....
6
Домашна каварма с черен дроб
Измиваме и нарязваме на парчета черния дроб.
Овалваме ги в брашното и пържим в сгорещената мазнина до готовност.
Заливаме ги със зелев сок разреден...
Катино мезе по бански
Нарязваме месото на жулиени и го овкусяваме с черен пипер и сол.
Запечатваме жулиените на тиган с олио и когато хванат златист загар от всички...
Рейтинг
4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: