Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да Запазим Витамините при Варене на Зеленчуците
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


При варенето зеленчуците трябва да се поставят в кипяща вода, тъй като при високата температура витамин С се запазва....

1

По този начин продуктите могат да се запазят 2-3 часа, без да губят от витамините си....

Има някои правила, спазването на които ще ви помогне да запазите максимално витамините и хранителните качества на зеленчуците....

За варенето трябва да изберем съд с по-дебело дъно, за да да може температурата да се разпределя равномерно....

Голяма част от витамините в зеленчуците (витамин С и витамин В1) са водноразтворими, което означава, че те могат да се запазят, стига при готвенето...

Технически може да готвите нахута и без да го накисвате, но може да отнеме до 4 часа в тенджерата....

За да се запазва витамин С в зеленчуците, не бива да се допуска бурното и излишно варене, не бива зеленчуците да се преваряват....

Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....

Няма нищо по-вкусно и полезно от суровите плодове и зеленчуци и ако все пак сте решили да ги подложите на термична обработка, то по-добре го направете...
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: