Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да Запазим Витамините при Варене на Зеленчуците
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да запазим дълго свежи зеленчуцитеАко все пак не може да избирате, ето как да запазите възможно най-дълго свежестта на закупените зеленчуци:
Как да запазим доматите свежи
Доматите...
Как да запазим витамин С при варене на зеленчуци
При варенето зеленчуците трябва да се поставят в кипяща вода, тъй като при високата температура витамин С се запазва....
Как да запазим витамините при готвенеПърженето позволява да се запазят много повече витамини в сравнение с варенето....
1
Как да запазим витамините на храните
Най-важният източник на витамини си остават зеленчуците и плодовете....
Как да запазим ценните вещества на зеленчуците?
Има някои правила, спазването на които ще ви помогне да запазите максимално витамините и хранителните качества на зеленчуците....
Изчезват ли витамините при варене?
Голяма част от витамините в зеленчуците (витамин С и витамин В1) са водноразтворими, което означава, че те могат да се запазят, стига при готвенето...
Правила при варене на нахут и как да го запазим по-дълго
Искате да готвите с нахут, но не сте сигурни как и колко време да го варите?
Преди каквато и да било обработка нахутът се почиства, като се...
За да се запази витамин С в зеленчуците
За да се запазва витамин С в зеленчуците, не бива да се допуска бурното и излишно варене, не бива зеленчуците да се преваряват....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Гответе морковите цели, за да запазите ценните витамини!
Досега обаче никой не беше обръщал внимание на това запазва ли се фалкаринолът при термична обработка....
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: