Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Моцарела от Извара
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Да си направим домашна моцарела
Както вече стана ясно, най-вкусната и добра моцарела се прави от биволско мляко....

Последната стъпка в направата на домашна моцарела е да натопите сиренето в много студена вода, за да се стабилизира, след което може да го поднесете...

Когато домашната моцарела се извади от ледената баня, се подсушава и е готова за консумация....

Отгоре гарнираме с шунка, бекон, лук, кисели краставички, царевица, гъби, поръсваме с настъргани кашкавал и зряла моцарела, слагаме чубрица....

Завършваме пицата с настъргана моцарела. Поставяме пицата в загрята фурна на 190 градуса и печем до готовност и зачервяване на моцарелата....

Нарежете моцарелата. Наредете резените върху 4 филийки от хляба, поръсете със сол, черен пипер и риган.
Добавете и пармезана....

3

Получената извара се прецежда в купа, покрива се с тензух и с помощта на тензуха се изстисква, колкото може повече....

3
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: