Мляното агнешко месо е много вкусно и е чудесна алтернатива на телешката кайма в много рецепти.
Опитайте да добавите мляно агнешко месо като съставка в различни месни ястия - от птици, до агнешки кюфтенца и салати.
Подготвили сме няколко нетрадиционни рецепти с мляно агнешко месо, които да си приготвите:
Пица с пикантно агнешко и чери домати
Тази пица е колкото различна, толкова и вкусна. За нейното приготвяне са ви необходими: смес от мляко агнешко месо, чесън, лук, сол и черен пипер, както и кедрови ядки и чери домати. Опитайте я още следващия път, когато ви се дояде пица. Преди консумация може да добавите и сос от йогурт, мента и лимон. Ще останете очаровани.
Агнешки кюфтенца с питка и дзадзики
Пригответе си смес от агнешка кайма, галета, подправки, яйца, сол и черен пипер на вкус. Оформете кюфтенца и ги изпържете в тиган до златисто. Напълнете няколко питки с кюфтенцата. Накрая прибавете домати, рукола и голяма лъжица дзадзики.
Гръцка салата с агнешки кюфтенца
Смесете в съд агнешко месо, галета, яйце, лук и чесън. След това оформете кюфтенца с големината на орех и ги оставете в хладилник. Загрейте котлона и ги изпържете. Пригответе традиционната гръцка салата и накрая добавете кюфтенцата заедно със сос от йогурт и мента.
Начос с агнешко месо
Загрейте котлона. В тиган добавете лук, доматен сос, мляно агнешко месо, риган и гореща вода и бъркайте за около 15 минути. През това време изпечете начоса и пригответе дзадзики в купичка. Сервирайте в голяма чиния, като първо наредете начоса, след това добавете месото и дзадзикито, и накрая поръсете с кедрови ядки и маслини.
Агнешки бургери с моцарела и краставица
Загрейте фурната на 180°C. Смесете мляно агнешко месо, галета, яйца и горчица в купа и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре, след което оформете кюфтенца. Сложете ги в тиган за около 3-4 минути, а след това ги допечете във фурната, докато станат напълно готови. Вземете бургерите и ги разделете на две половинки. Първо ги намажете с майонеза, след това добавете кюфтенцата, моцарелата и краставицата. Сложете капачетата и сервирайте.
Спагети Болонезе с агнешко
В голям тиган изпържете агнешката кайма и го преместете в чиния. В същия тиган добавете лук, копър, моркови и целина, като разбърквате в продължение на 7 минути. Добавете чесън и билки, и гответе за още 2 минути. Върнете агнешкото месо тигана, смесете ги и добавете вино. Оставете да заври, след което намалете котлона и го оставете на бавен огън за около 40 минути, докато сосът се сгъсти. През това време сварете и спагетите. Когато всичко е готово, смесете спагетите и соса, и сервирайте с пармезан.
Ако сте почитатели на агнешкото месо, препоръчваме да опитате нашите рецепти за:
- или агнешки шишчета.
Коментари