С помощта на орехи можете да направите вкусни десерти, които не изискват много време и се правят лесно. Най-лесно е да направите орехови целувки, те са вкусни и са обичани от малки и големи.
Необходими продукти: 6 белтъка, 100 грама пудра захар, половин чаша ситно смлени орехи. Разбийте белтъците на сняг и много бавно и внимателно добавете пудрата захар, като продължавате да разбивате. Добавете на малки порции смлените орехи, като разбърквате много внимателно.
С помощта на лъжичка или сладкарски шприц оформете целувки, като можете при желание да добавите сладкарска боя. Целувките трябва да се оформят върху хартия за печене, а при липса на такава - върху обикновени бели листове, но рискувате долната част на целувките да залепне за хартията.
Изпечете на 50 или най-много на 80 градуса, като сложите целувките в студена фурна. Печете, докато не се втвърдят целувките. След като извадите тавата от фурната, изчакайте да изстинат и ги извадете от тавата.
Най-лесно се правят карамелизираните орехи , които са любим десерт на децата. Необходими са 200 грама орехи, почистени от черупките, 100 грама захар и малко олио. Загрейте захарта на бавен огън в тиган, докато не потъмнее. Добавете орехите и разбърквайте енергично, за да полепне карамелът по орехите. Сервирайте, като предварително намажете чиниите с малко олио, за да не залепнат карамелизираните ядки.
С орехи можете да направите вкусна разядка. Нарежете на ситно две шепи орехи и добавете към тях две изпечени червени чушки, нарязани на ситно и половин люта чушка, нарязана на много ситно. Разбъркайте всичко, поръсете със зелени подправки, сол и черен пипер и сервирайте като мезе.
Орехите, смлени на ситно, са чудесна подправка за сосове от риба, те им придават по-голяма плътност и необичайното вкусово съчетание е истинско глезене за любителите на деликатесите.
Коментари