Картофената диета е една от най-популярните. Тя се базира на хранене с картофи, приготвени по различен начин. Картофите са богати на витамин С, пектин и аминокиселини. Картофена диета допринася за нормализиране работата на сърцето, кръвоносните съдове и помага да се поддържа нормално кръвно налягане.
В допълнение към горното, диетата с картофи влияе благоприятно влияе върху нервите, облекчава стреса, което прави хората по-активни и енергични. Много хора смятат, че картофите на са диетична храна. Но привържениците на картофената диети твърдят, че това не е така, а просто картофите трябва да се готвят грамотно.
Плюсовете на картофената диета са, че те са ви "под ръка" във всеки хранителен магазин, освен това няма да ви струват много пари.
Специфични умения в готвенето на ястия с картофи също не са необходимо. Всички рецепти с картофи са прости и бързи. Чувството за глад, което придружава много други диети, при картофената не възниква. Тъй като картофите са засищащ продукт.
На картофена диета можете да се подложите по всяко време на годината. Но тя е най-вкусна и полезна през август или септември, когато картофите са още млади.
Младите картофи са най-богати на витамини и хранителни вещества. Картофите, които съхраняваме цялата зима, стават по-калорични, тъй като увеличават количество нишесте в съдържанието си.
По време на диетата трябва да пиете ежедневно 2 литра течности: неподсладен зелен чай, негазирана минерална вода, билкови отвари.
На закуска изпийте чаша мляко. На обяд изяжте около 300 грама варени картофи или картофено пюре. А на вечеря - картофена салата.
За да си направите тази салата, вземе 250 грама сварени картофи и 1 яйце, твърдо сварено. Смесвате продуктите, слагате малко сол на вкус, някои добавят и черен пипер.
Курсът на диета е до пет дни. Можете да я повторите отново през следващия месец. Картофената диета позволява да се сваля по половин кило на ден. Режимът позволява консумиране до 1 килограм картофи на ден.
А ето и как да си направите картофена супа, която също можете да включите в диетата. 2 картофа, половин чаена лъжичка олио, 1 варено яйце, 1 супена лъжица обезмаслена заквасена сметана, копър и магданоз. Обелете и измийте картофите, поставете във вряща вода и сварете. Добавете яйцето и лъжичката олио. Разбъркайте добре. Посолете. Преди сервиране поръсете с нарязани билки и добавете сметаната.
Коментари