Солта Матча може да се използва за заместване на обикновената сол в много рецепти. Може да се използва вместо обикновена сол в много зеленчукови ястия, прости ястия с морски дарове (като печена или варена риба) и пържени или варени яйца.
Също така е доказано, че Матча намалява канцерогените в червеното месо на скара, така че спокойно може да го овкусите с нея. В допълнение към уникалния аромат на зелен чай Матча, тази сол добавя естествено ярко зелен цвят към храните, което я прави фантастична подправка за пролетни празници или да разведрите храната на вашите деца.
Смесете солта Матча предварително и я пазете под ръка, за да я използвате, когато ви е необходимо. Количеството можете да коригирате според нуждите ви.
Съставки:
1 супена лъжица морска сол
1/2 чаена лъжичка прах зелен чай Матча
Начин на приготвяне:
Смесете двете съставки добре.
Тази сол се съхранява в херметически затворен контейнер и се използва при необходимост. Срокът и на годност при правилно съхранение е до шест месеца.
Коментари