За и против растителното мляко
Za i protiv biljnog mleka
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»За и против растителното мляко

За и против растителното мляко

ядково мляко
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Здравословното хранене не е просто проява на съвременна мода. То е философия, насочена към чистотата на тялото и на духа. Има за цел избягване на отровите, които се трупат в храносмилателната система на човека от прекомерните количества протеини в продуктите от животински произход, а те са трудно смилаеми.

Има ли начини да осигурим на тялото си всичко, от което се нуждае, без да го претоварваме с трудни за обработка храни, съдържащи и вредни компоненти?

Отговорът е положителен. Съществуват алтернативи на познатите ни животински хранителни продукти, които наистина ще ни изненадат с многобройните си полезни свойства.

Известно е, че когато избираме храната си, ръководното начало са нейните вкусови качества. Този въпрос не е за пренебрегване, особено при смяна на хранителния режим. Ще изберем новото предложение, ако то ни очарова и с вкуса си, не само с ползите, които предлага. Симбиозата от хранителни и вкусови достойнства е печелившата формула за всяка храна.

Алтернативните продукти на млякото и сиренето от растителен произход значително надвишават като брой тези на традиционното мляко и сирене и всеки ще може да избере своя любим вкус. Или ще намери храната, която ще му даде търсеното полезно действие. Ще представим някои от алтернативите за избор.

Растителни (ядкови) млека- същност и предимства

растително мляко

На първо място ще споменем, че ядковите млека са над десет вида. Те са с различен вкус и гъстота и ще задоволят всяко предпочитание. Кокосовото мляко, освен познатия вкус, има и приятна сладост, с което ще се хареса на почитателите на сладостта в храната. Тези, които обичат да експериментират с вкусовете, ще намерят добро поле за изява, защото ядковите млека се приготвят лесно у дома.

Да видим какво се разбира под растително мляко? Това е смес, която се получава след накисването на ядки във вода, подправена после с мед, сушени или пресни плодове или други подправки по избор. Получава се лек микс от различни вкусове, а ядките могат да бъдат конопени, соеви, кокосови, бадемови, оризови, сусамови, от кашу и други.

За и против растителните млека

Ядковото мляко не съдържа лактоза и е подходящо за хората с лактозна непоносимост. Малкото калории ще го направят предпочитано за хората на диета за поддържане на добра фигура и за тези, които са на диетично хранене заради някакво заболяване.

Ниският му гликемичен индекс го прави добър избор за диабетиците. Липсата на холестерол и наличието на мазнини от растителен произход, витамини, минерали и микроелементи определят предимствата му пред животинските продукти.

То е много подходящо за засилване на имунната система, тъй като съдържа някои от съставките в майчината кърма.

Това, което трябва да се вземе предвид е, че е възможно да има изкуствени подсладители или сгъстители, които са вредни за организма. Трябва да се провери лично и поносимостта към тези видове млека, която е различна за всеки човек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest